Ποιες είναι οι προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα του ESG και πώς μπορούν οι εταιρείες να επιτύχουν μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας;

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ποιες είναι οι προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα του ESG και πώς μπορούν οι εταιρείες να επιτύχουν μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας;

17 Ιούλιος 2022

Σχετικά με αυτό το συμβάν

Το Περιβαλλοντικό, το Κοινωνικό και η Διακυβέρνηση (ESG) αναφέρονται στους τρεις κεντρικούς παράγοντες για τη μέτρηση της βιωσιμότητας και του ηθικού αντίκτυπου μιας επένδυσης σε μια εταιρεία ή επιχείρηση. Σήμερα, αυτοί οι τρεις παράγοντες γίνονται μέλημα όλων.

Ο COVID-19 διέκοψε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Ως προς αυτό, οι επιχειρήσεις έπρεπε να ανταποκριθούν σε πολλαπλές κρίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους. Οι εταιρείες προσπάθησαν να κάνουν κρίσιμες επιλογές σχετικά με τις προμήθειες, τα logistics και τις στρατηγικές προώθησης.

Η ύπαρξη ενός σαφούς σκοπού ESG έγινε ουσιαστική. Δεν θα πρέπει να θεωρείται απλώς ως μια άλλη ρυθμιστική ενέργεια που πρέπει να πραγματοποιηθεί ή ως πλαίσιο προς έλεγχο, αλλά μάλλον ως ευκαιρία για την επίτευξη μακροπρόθεσμης δημιουργίας αξίας.

Το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με τις ICAP CRIF​ και Synesgy​, με χαρά σας προσκαλεί σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο: “ESG: Γιατί είναι σημαντικό για εταιρείες και επενδυτές;».

Ημερήσια διάταξη:

-Καλως ΗΡΘΑΤΕ

-Οικονομική Ουσιαλότητα Κινδύνου ESG

-Synesgy: η παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα ESG για την αξιολόγηση των αλυσίδων εφοδιασμού

– Ε&Α

Οι ομιλητές μας:

• Δρ. Γιώργος Χριστοδουλάκης – Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ ICAP CRIF, Επικεφαλής του Οργανισμού Αξιολόγησης Πιστωτικών

• Francesco Portioli, ESG Partner Enhancement for Synesgy, CRIF

• Ιωάννης Τσαμίχας – Πρόεδρος Ελληνοϊταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Εγγραφείτε σήμερα και μάθετε πολύτιμες πληροφορίες για το πώς να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική βιωσιμότητας και να επιτύχετε τους μακροπρόθεσμους εταιρικούς σας στόχους!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Ιούλιος 2022