Στις 18 Απριλιου 2024 πραγματοποιήθηκε workshop με την ιταλική εταιρεία ACETAIA BELLEI στα γραφεία του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
Η Acetaia Bellei (www.bellei.it) αναγνωρίζεται ως κορυφαίος παραγωγός βαλσαμικού ξιδιού υψηλής ποιότητας της Μόντενα (Tradizionale, παλαιωμένο και ωριμασμένο, υψηλής πυκνότητας, Dop και Igp).
Η οικογένεια Bellei ξεκίνησε την παραγωγή της το 1847 και η καρδιά της εταιρείας είναι μια αρχαία “Acetaia (κελάρι)” με 3.600 δρύινα βαρέλια που εμπλουτίζουν το βαλσαμικό ξύδι με γεύσεις και αρώματα που δημιουργήθηκαν πριν από πολλά χρόνια- μερικά δρύινα βαρέλια είναι ακόμη ενεργά από τα τέλη του 19ου αιώνα!
Σήμερα η Bellei έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, όπου τα βαλσαμικά ξύδια της χρησιμοποιούνται από διάσημους σεφ και πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης, delicatessen, πολυκαταστήματα και HO.RE.CA.
O εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας συνάντησε κατά τη διάρκεια της ημέρας ελληνικές εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας τροφίμων, επιλεγμένες από το Επιμελητήριο μας, οι οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της.