Καλωσορίζω τα μέλη του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας στον γευστικό κόσμο του Cucina Caruso, του #1 food blog στην Ελλάδα.
Τα Bucatini alla Caruso είναι μια αυθεντική συνταγή που δημιούργησε ο μεγάλος Ναπολιτάνος τενόρος, Ενρίκε Καρούζο (1873-1921).
Σε αρχική φάση της καριέρας του στην όπερα της Νάπολης το κοινό τον είχε γιουχάρει «γιατί δεν τους άρεσε η φωνή του» και έτσι ποτέ πια δεν ξανατραγούδησε στη πόλη που γεννήθηκε και αγάπησε. Έλεγε χαρακτηριστικά, «ο μόνος λόγος να ξαναπάω στη Νάπολη είναι να φάω πάστα, όχι να τραγουδήσω». Η συνταγή του για Bucatini alla Caruso είναι γαστρονομικά εφάμιλλη της ικανότητάς του να συγκινεί με τη φωνή του.
Με μια ελαφριά σάλτσα από ντομάτες Σαν Μαρζάνο της περιοχής γύρω απ’ το Βεζούβιο, τραγανή και γλυκιά πιπεριά να κοντράρει με καυτερό πεπεροντσίνο και τραγανά τηγανισμένα κολοκυθάκια να ξαφνιάζουν σε ένα αναπάντεχο παιχνίδι υφών, ο Καρούζο έπαιξε γαστρονομικά με την αρμονία των εντάσεων, όπως αντίστοιχα θα τραγουδούσε παθιασμένα μια άρια.
Μ’ αυτή τη μοναδική συνταγή που συνδυάζει τρία πάθη μου, για τη μαγειρική, την όπερα και την Ιταλική κουλτούρα, καλωσορίζω τα μέλη του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου στον γευστικό κόσμο του Cucina Caruso, του #1 food blog στην Ελλάδα και χαίρομαι που χτίζετε εμπορικά και πολιτισμικά τη γέφυρα ανάμεσα στους δύο αρχαιότερους πολιτισμούς στην Ευρώπη.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Δημήτρης “Caruso” Παπαζυμούρης
Δείτε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής
https://caruso.gr/bucatini-alla-caruso/?fbclid=IwAR3cHlG9L4Zrtq4fcX3ls0x0-xLPi7WbLbukOpY6MvY1VMWyZ_EYKA09LWE