Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας Cav. Ιωάννης Τσαμίχας, συμμετείχε στο Ψηφιακό Φόρουμ «Νέα Καινοτόμα Εργαλεία για Εξωστρέφεια, Επενδύσεις – Χρηματοδοτήσεις» που διοργάνωσε o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) στις 24.06.2022, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο ΠΣΕ στη δυσμενή αυτή συγκυρία για την παγκόσμια οικονομία, προκειμένου να παρουσιάσει και να αναδείξει τις κρυφές πτυχές των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες εξαγωγείς και απορρέουν από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2022.

Ο κ. Τσαμίχας, κατά την ομιλία στην ενότητα «Επιμελητήρια: Πυλώνας Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας», αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγών κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, υπογράμμισε ότι οι στενοί επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας είναι αδιαμφισβήτητοι διαχρονικά, με την Ιταλία να αποτελεί τον κυριότερο εξαγωγικό προορισμό των ελληνικών προϊόντων.

Την τελευταία δεκαετία, ο τομέας της ενέργειας στην Ελλάδα και δη της πράσινης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως μεγάλων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και offshore αιολικών πάρκων, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κορυφαίων ιταλικών εταιρειών, επεσήμανε ο κ. Τσαμίχας και πρόσθεσε ότι η δρομολόγηση του EastMed αποτελεί καταλύτη για την ασφάλεια της προμήθειας φυσικού αερίου στην ΕΕ.

Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας αναμένεται να ενταθεί το προσεχές διάστημα, τοποθετώντας την Ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο του ενεργειακού χάρτη και αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο, κατέληξε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητήριου Αθήνας.

Δείτε εδώ την ομιλία του Προέδρου του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας Cav. Ιωάννη Τσαμίχα:

Σχετικά με Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας  (Camera di Commercio Italo-Ellenica di Atene – CCIEA) ιδρύθηκε το 1952 με σκοπό την ανάπτυξη και την προώθηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας. Η σημαντική συμβολή του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αναγνωρίστηκε επίσημα από το Ιταλικό κράτος βάσει του νόμου 518/1970. Σήμερα, αριθμεί πάνω από 1000 μέλη και αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη των ιταλικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και των ελληνικών επιχειρήσεων που προσδοκούν να επεκτείνουν την δραστηριότητα τους στην Ιταλία, ενώ ως μέλος της Ένωσης Ιταλικών Εμπορικών Επιμελητηρίων (Assocamerestero) είναι παρών σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των μελών του.