Τα καταστήματα CARNICERO  αποδεχόμενα την πρόταση συνεργασίας στο πρόγραμμα Agora’ Calabria- www.agoracalabria.eu   του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας και της Περιφέρειας της Καλαβρίας  , υποδέχονται  τους παραγωγούς και τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα της περιοχής Καλαβρίας .

Το παρών  στα εγκαίνια  της  δράσης αυτής έδωσαν  Ο Πρόεδρος   του Ελληνο-Ιταλικου Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Τσαμιχας , η Εμπορική Ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας  Ghiti  Purlak , η Υπεύθυνη των καταστημάτων Carnicero Μαίρη Αδαμοπούλου και  ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παναγιώτης Βαμβακάρης.

Προσκαλούμε τους φίλους των ιταλικών γεύσεων σε μία συνάντηση γνωριμίας με τα προϊόντα της Καλαβρίας  όπως:

Αλλαντικά

-Salciccie Dolce ,Schiazzata Piccante,Soppressata Dolce,Capicollo picante,Lonza,Cotto di Calabria,Guanciale dolce,Nduja Piccante, Filletto dolce,Prosciutto Cotto di Suino Nero di Sila.

Τυριά

-Pecorino semi maturo Crotonese DOP,Pecorino con peperoncino,Riccota Affumicata,Caciocavallo stagionato,Pecorino al Vino,Pecorino alla canapa

Σάλτσες  σε Βαζάκια

-Al pesto,Pommodoro rustico,pommodoro con basilico,pommodoro con peperoncino,pommodoro classico

Καρυκεύματα (με peperoncino-τοπική καυτερή μικρή πιπεριά)

-Amanteo ,Haba-Calabra

Τοπικά Προϊόντα σε βαζάκια

-Aglio Olio e Peperoncino,Melanzana Violetta Deco Di Longobardi

Κρασιά

-Calabria Rosso,Calabria Bianco,Calabria Rosato

 

Οι πελάτες των καταστημάτων Carnicero θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον γευστικό πλούτο της γείτονας χώρας από μια περιοχή που η γεύση φέρνει… γνώριμες μνήμες.

Η Καλαβρία αποικήθηκε στην αρχαιότητα από Έλληνες και αποτελούσε μέρος της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia). Σε αρκετές περιοχές ομιλείται μια ελληνική διάλεκτος, τα «Γραικάνικα», ενώ υπάρχουν πολλές ορθόδοξες Βυζαντινές εκκλησίες. Αποτελεί ένα αγαπημένο προορισμό για Έλληνες επισκέπτες καθώς υπάρχει έντονη συνάφεια με αυτή την περιοχή της Νότιας Ιταλίας και τους ανθρώπους της.

Στα 2 καταστήματα Carnicero στο διάστημα  από 16/7 έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο corner  με τα προϊόντα της Καλαβρίας.

 

Αναμνηστικά δωράκια για το πρόγραμμα ‘’AGORA CALABRIA’’ www.agoracalabria.eu  θα δίνονται  σε όλους τους πελάτες που θα επιλέξουν να αγοράσουν προϊόντα από την περιοχή της Καλαβρίας .

 

CARNICERO

Κατάστημα Νέου Ψυχικού

Δημητρίου Βασιλείου 18, Ν. Ψυχικό, 154 51

Τ: 210 677 0050

Κατάστημα Κηφισιάς

Λεωφ. Κηφισίας 322, Κηφισιά, 145 63

Τ: 210 801 5100

www.carnicero.gr

 

 

Τελευταία νέα