Στο ιστορικό κέντρο δοκιμών του Balocco, ο CEO της Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato, είχε μια πρώτη –και όπως φαίνεται και στο σχετικό video– απολαυστική επαφή με την κορυφαία, νέα Giulia GTAm. 

Και μόνο το όνομα Giulia GTA φέρνει ρίγη συγκίνησης στους λάτρεις της οδήγησης. Με ιδιαίτερη αγάπη στην οδήγηση και στα σπορ αυτοκίνητα, ο Jean-Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo, είχε μια πρώτη επαφή με τη νέα κορυφαία Giulia στο ιστορικό κέντρο δοκιμών του Balocco. Ο κ. Imparato φόρεσε κράνος, δέθηκε με τις ζώνες 6 σημείων και είχε την ευκαιρία να οδηγήσει μια από τις πρωτότυπες Giulia GTAm που χρησιμοποιούνται για την εξέλιξη του μοντέλου, απολαμβάνοντας το μοναδικό χαρακτήρα της πιο ισχυρής Alfa Romeo παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ.  Η ισχύς του κινητήρα, η εξαιρετική ισορροπία του συνόλου και βέβαια η κίνηση στους πίσω τροχούς προσέφεραν μια απολαυστική εμπειρία στον Επικεφαλής της Alfa Romeo που δεν δίστασε να οδηγήσει την GTAm σε εντυπωσιακές γωνίες, δηλώνοντας στο τέλος της δοκιμής ενθουσιασμένος με το νέο δημιούργημα της μάρκας, αλλά και τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει την εξέλιξη της.

“Εντυπωσιάστηκα! Είναι μοναδική εμπειρία που βρέθηκα πίσω από το τιμόνι και δοκίμασα τη φανταστική απόδοση της #AlfaRomeoGiuliaGTAm στο θρυλικό κέντρο δοκιμών του #Balocco! Με μεγάλη χαρά συνάντησα τους μηχανικούς αυτού του ξεχωριστού αυτοκινήτου σε αυτό τον ιστορικό χώρο όπου έχουν εξελιχθεί πολλά από τα θρυλικά μας μοντέλα #ProudlyAlfaRomeo”

Jean-Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo

Το αρκτικόλεξο GTA εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Giulia Sprint GTA του 1965, μια ειδική έκδοση με βάση την Sprint GT και «μεταφράζεται» σε “Gran Turismo Alleggerita”, με την τελευταία λέξη να αποτελεί τον ιταλικό όρο για το «ελαφρωμένη». Η σύγχρονη Giulia GTAm ξεχωρίζει αμέσως με μια σειρά χαρακτηριστικών που αφορούν στην εμφάνιση, αλλά και στις επιδόσεις. Η βελτιωμένη αεροδυναμική, το αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο και βέβαια το χαμηλότερο βάρος συντελούν ώστε η νέα Giulia GTAm να διαθέτει την κορυφαία αναλογία 2,82 κιλών/ίππο. Ο αλουμινένιος V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων, μετά τις επεμβάσεις τον μηχανικών, αύξησε την απόδοση του από τους 510 στους 540 ίππους, ενώ μέσω της εκτεταμένης χρήσης ελαφρών υλικών, όπως είναι τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το Lexan  οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν το βάρος κατά 100 κιλά, φτάνοντας τα 1.520 κιλά.

Η Alfa Romeo GTA και η σκληροπυρηνική GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 αντίτυπα και εκτός από ένα άκρως συλλεκτικό αυτοκίνητο θα προσφέρουν στους τυχερούς αγοραστές και μια σειρά μοναδικών προνομίων.

Μπορείτε να δείτε το video με τη γνωριμία του Jean-Philippe Imparato με την Giulia GTAm στην πίστα του Balocco στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://vimeo.com/521832452/6bce612629

Τελευταία νέα