Η Αυτού Εξοχότης Πρέσβης της Ιταλίας Κυρία Patrizia Falcinelli,ο πρόεδρος του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας cav.Ιωάννης Τσαμίχας και η κα Άννα Ξενάκη Country Manager Greece – ITA Airways

 

Η ITA Airways, η Ιταλική αεροπορική εταιρεία, πραγματοποίησε  δεξίωση για τους Συνεργάτες της στην Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα, παρουσία της Αυτού Εξοχότητος  της Πρέσβεως της Ιταλίας Κυρίας Patrizia Falcinelli, του Διπλωματικού Προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας και του Ελληνικού Team της ITA Airways. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν μια υπέροχη βραδιά με ιταλικές γεύσεις δοκιμάζοντας τα πιάτα που ετοίμασε Ιταλός Chef, συνοδεία Ιταλικής μουσικής.

Η Αυτού Εξοχότης Πρέσβης της Ιταλίας Κυρία Patrizia Falcinelli

και η κα Άννα Ξενάκη Country Manager Greece – ITA Airways

 

Η ITA Airways πραγματοποιεί 13 απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα για Ρώμη Fiumicino κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, εξασφαλίζοντας άνετες συνδέσεις με τους προορισμούς του δικτύου της, ενώ την περίοδο αιχμής της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου 2023 θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από Ρώμη Fiumicino και Μιλάνο Linate για Ρόδο, Ηράκλειο, Κέρκυρα, και από Ρώμη Fiumicino για Κεφαλλονιά.

 

Η Εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το διηπειρωτικό της δίκτυο: την χειμερινή περίοδο θα εξυπηρετεί συνολικά 51 προορισμούς, εκ των οποίων 9 διηπειρωτικούς, 22 διεθνείς και 20 εσωτερικούς Ιταλίας και θα επικεντρωθεί κυρίως στην επέκταση των πτήσεων μακρινών αποστάσεων, με πολλά σημαντικά νέα δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων των Τόκιο-Haneda και Νέο Δελχί που ξεκίνησαν πρόσφατα  και του Μαλέ, Μαλδίβες που θα εγκαινιαστεί στις 17 Δεκεμβρίου. Όλα αυτά τα νέα διηπειρωτικά δρομολόγια προστίθενται στις πτήσεις για Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Βοστώνη, Μαϊάμι, Μπουένος Άιρες και Σάο Πάολο που ξεκίνησαν νωρίτερα την τρέχουσα χρονιά.

Επιπλέον, και όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, το 2023 η Εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει  νέους διηπειρωτικούς προορισμούς με απευθείας πτήσεις που θα πραγματοποιούνται από τη Ρώμη Fiumicino προς Σαν Φρανσίσκο και Ουάσιγκτον στις Ηνωμένες Πολιτείες, προς Ρίο ντε Τζανέιρο στη Νότια Αμερική και με την είσοδο στον στόλο του νέου αεροσκάφους A321Neo, σε προορισμούς στη Μέση Ανατολή, όπως το Ριάντ, τη Τζέντα και την Πόλη του Κουβέιτ.

Η ITA Airways δεσμεύεται συνεχώς για ανάπτυξη και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει όλες τις προγραμματισμένες δεσμεύσεις για αύξηση  του στόλου της το 2023: 39 αεροσκάφη νέας γενιάς θα ενταχθούν στο στόλο το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων 9 αεροσκαφών wide-body (A330-900) και 30 αεροσκαφών narrow-body, ενώ παράλληλα θα καταργηθούν σταδιακά τα αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

Η επέκταση του στόλου αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα προς τα εμπρός στη στρατηγική ανάπτυξης της ITA Airways που θα την οδηγήσει να είναι η πιο πράσινη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη το 2026 με το 80% του στόλου να αποτελείται από αεροσκάφη νέας γενιάς, και την συνακόλουθη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 1,3 εκατομμύρια τόνους. Μέχρι το τέλος του 2023, ο στόλος της Εταιρείας θα είναι κατά  50% νέας γενιάς, σε σύνολο 96 αεροσκαφών, χάρη στην άφιξη 39 αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων 9 για τις μακρινές αποστάσεις.

Κρατήσεις εισιτηρίων πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα www.ita-airways.com, ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Εταιρείας, τα ταξιδιωτικά γραφεία και τα εκδοτήρια εισιτηρίων αεροδρομίων.