Οι πάροχοι μπορούν πλέον να μειώσουν σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα και το αρχικό κόστος επένδυσης χάρη στη σχεδίαση και εξαιρετική απόδοση του ραδίου
Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοινώνει τη διάθεση προηγμένων ραδιοσυστημάτων, διπλού πυρήνα (dual-core), αμιγώς εξωτερικής εγκατάστασης, το OmniBAS™-BXd. Τα εν λόγω ράδια αποτελούν τη νέα γενιά μικροκυματικών δισημειακών ραδιοζεύξεων σε συχνότητες από 13 έως 38 GHz, εμπλουτίζοντας έτσι το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο OmniBAS™. Τα νέα ραδιοσυστήματα θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνέδριου τηλεπικοινωνιών MWC Barcelona, στις 27 Φεβρουαρίου- 02 Μαρτίου 2023, στο περίπτερο της εταιρείας 7B44, στην αίθουσα 7.
Το OmniBAS™-BXd ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των παρόχων για αποδοτικά ραδιοσυστήματα εξωτερικής εγκατάστασης, για ασύρματη μετάδοση δεδομένων (IP) με υπερυψηλές ταχύτητες πολλαπλών Gigabit, τόσο για δίκτυα 5G, όσο και για ένα ευρύ φάσμα εταιρικών εφαρμογών ασύρματης συνδεσιμότητας. Οι πάροχοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την προηγμένη σχεδίαση και τις δυνατότητες του OmniBAS™-BXd εγκαθιστώντας μόνο μία ραδιο-μονάδα στον ιστό αντί για δύο, επιτυγχάνοντας επομένως σημαντική εξοικονόμηση στην αρχική επένδυση (CAPEX) και στα λειτουργικά τους έξοδα (OPEX).
Αυτό το νέο μικροκυματικό σύστημα διπλού πυρήνα (dual-core), ενσωματώνει προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας ραδιοσημάτων και δικτυακών δεδομένων που εξασφαλίζουν εξαιρετική απόδοση των ζεύξεων. Βασίζεται σε πρωτοποριακή ευρυζωνική σχεδίαση για την υποστήριξη 2 ραδιο-καναλιών των 112 MHz σε μια ενιαία συμπαγή μονάδα επιτέποντας χωρητικότητα μετάδοσης 2,5 Gbit/s ανά μονάδα. Το νέο προϊόν σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες παρόχων δικτύων σε διάφορες αγορές με εξατομικευμένες ανάγκες. Επιπλέον, οι μονάδες OmniBAS™-BXd και OmniBAS™-BX σε συνέργεια με το προϊόν UltraLink™-GX80 (E-Band) που προσφέρει η εταιρεία, υποστηρίζουν ζεύξεις διπλού φάσματος (Dual-Band).
Ο κ.Ιωάννης Τενίδης επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, σημείωσε: “Το OmniBAS™-BXd διευρύνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο μικροκυματικών ραδίων εξωτερικής εγκατάστασης OmniBAS™-BX, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο και προηγμένο σύνολο λύσεων μικροκυματικών ζεύξεων, τόσο σε παρόχους 5G, όσο και άλλων ασύρματων δικτύων που θέλουν να αναπτύξουν γρήγορα ένα αξιόπιστο δίκτυο ασύρματης μετάδοσης υψηλής χωρητικότητας πολλαπλών Gigabit. Παράλληλα, έχουμε εμπλουτίσει το ευρέως χρησιμοποιούμενο χαρτοφυλάκιο OmniBAS™-BX, ώστε να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μικροκυματικών συχνοτήτων από 13 έως 38 GHz. Τα νέα προϊόντα αποτελούν την εξέλιξη των μικροκυματικών λύσεων της οικογένειας OmniBAS™ και είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένης τεχνολογικής έρευνας που περιλαμβάνει πολλές καινοτομίες, οι οποίες αξιοποιούνται από τους παρόχους ασύρματων δικτύων σε όλο τον κόσμο από το 2010”.
Σχετικά με την Intracom Telecom
H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 45 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.intracom-telecom.com
( Η εταιρεία Intracom-Telecom είναι Μέλος Στήριξης του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας)