Στην ITA Airways απονεμήθηκε για πρώτη φορά ο διακεκριμένος τίτλος “Fastest Growing Airline Western Europe” κατά τη διάρκεια του Airline Marketing Workshop, που οργανώθηκε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ένα σημαντικό γεγονός για τους κορυφαίους παράγοντες της αεροπορικής βιομηχανίας, το Airline Marketing Workshop εστιάζει στις προκλήσεις και τις εξελίξεις του χώρου. Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης, βραβεύονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες οι αεροπορικές εταιρίες που σημείωσαν τα πιο επιτυχημένα αποτελέσματα το προηγούμενο έτος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Στελεχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της ACI Europe και άλλων κορυφαίων Συνεργατών, των Ελληνικών Αρχών, της Αεροπορικής Βιομηχανίας και διακεκριμένων ομιλητών από τον χώρο της Αεροπορίας και από άλλους χώρους.

Ο τίτλος “Fastest Growing Airline” απονεμήθηκε στην ITA Airways για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν το 2023, τα οποία ξεπέρασαν τις επιδόσεις άλλων αερομεταφορέων στη Δυτική Ευρώπη. Η τοπική ομάδα της ITA Airways στην Αθήνα έλαβε το βραβείο κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική πρωτεύουσα.

“Είμαστε υπερήφανοι που λαμβάνουμε αυτή την αναγνώριση, η οποία επιβεβαιώνει ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Σε πάνω από δύο χρόνια, η ITA Airways πέτυχε επιχειρηματικά αποτελέσματα που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν τις προβλέψεις. Ολοκληρώσαμε το 2023 με ένα επιχειρησιακό breakeven, ένα χρόνο νωρίτερα από αυτό που προβλεπόταν στο Business Plan” – είπε η Emiliana Limosani, Chief Commercial Officer ITA Airways και CEO Volare. “Την προηγούμενη χρονιά, βελτιώσαμε τις επιδόσεις μας όσον αφορά την μεταφορά επιβατών κατά 50%. Συγκεκριμένα, το διηπειρωτικό τμήμα διπλασίασε τον αριθμό των επιβατών και έφτασε στο EBIT ήδη το 2023, μετά από ενάμιση χρόνο πλήρους λειτουργίας. Αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα επιβεβαιώνει τη σπουδαία δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα και μας ωθεί προς ακόμα πιο φιλόδοξες προκλήσεις στην αποστολή μας να αποτελέσει η ITA Airways σημείο αναφοράς για την εγγύηση ποιοτικής συνδεσιμότητας της Ιταλίας τόσο με διεθνείς όσο και με εγχώριους προορισμούς”.

 Η ITA Airways την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν θα προσφέρει από Αθήνα για Ρώμη Fiumicino 3 καθημερινές πτήσεις που θα γίνουν 4 από την 1η Ιουνίου, εξασφαλίζοντας άνετες συνδέσεις με όλο το δίκτυο προορισμών στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής, η ITA Airways θα προσθέσει 11 εποχιακές συνδέσεις, στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, Ισπανίας, Κροατίας και των Ιταλικών νησιών.

Συνολικά, το καλοκαίρι του 2024, η ITA Airways θα πραγματοποιεί πτήσεις σε 57 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων 16 εσωτερικών Ιταλίας, 26 διεθνών και 15 διηπειρωτικών.

Η επέκταση της ITA Airways σε πτήσεις μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων συνεχίζεται το τρέχον έτος.  Η Βόρεια Αμερική, η Αφρική και η Μέση Ανατολή είναι οι αγορές που η ITA Airways θα εγκαινιάσει απευθείας πτήσεις από τον κόμβο της Ρώμης Fiumicino. Αναλυτικά, μια νέα απευθείας πτήση από τη Ρώμη Fiumicino για Σικάγο θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο καθώς επίσης και απευθείας συνδέσεις προς Τορόντο και Ριάντ τον Μάϊο. Τον Ιούνιο, θα είναι η σειρά των απευθείας πτήσεων προς την Άκκρα και την Πόλη του Κουβέιτ, τον Ιούλιο προς Ντακάρ και τον Αύγουστο προς Τζέντα.

Οι νέοι διηπειρωτικοί προορισμοί το καλοκαίρι του 2024 προστίθενται στις απευθείας πτήσεις μακρινών αποστάσεων που πραγματοποιούνται ήδη προς Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Μαϊάμι, Λος Άντζελες, Ουάσιγκτον, Σαν Φρανσίσκο, Σάο Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπουένος Άιρες, Τόκιο και Νέο Δελχί.