• Με αφορμή το προσεχές Grand Prix στην πίστα της Monza, η Alfa Romeo έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων για να γιορτάσει τη μακρά παράδοση της στους αγώνες.
  • Η θρυλική GP Tipo 159 “Alfetta” που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 1951 θα βρεθεί στη Larusmiani Boutique στη Via Monte Napoleone.
  • Αντίστοιχα η Piazzale Cadorna θα φιλοξενήσει το Motorhome της Alfa Romeo Racing αλλά και τη C38, το φετινό μονοθέσιο της ομάδας.
  • Οι κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio των Giulia και Stelvio, καθώς και η υπόλοιπα γκάμα της Alfa Romeo θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για test drive.

 

H Ιταλία υποδέχεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 στην πίστα της Monza (8 Σεπτεμβρίου) και η Alfa Romeo έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων για όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η Larusmiani Boutique θα φιλοξενήσει το μονοθέσιο με το οποίο ο J.M. Fangio κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 1951. Την Alfa Romeo GP Tipo 159 “Alfetta” θα συνοδεύσει έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του μουσείου του μάρκας.

 

Το τετράφυλλο τριφύλλι και ο γλάρος, δύο σύμβολα της Ιταλικής υπεροχής

Η Larusmiani και η Alfa Romeo αποτελούν σύμβολα του Ιταλικού στιλ με διεθνή απήχηση. Και οι δύο μάρκες συνδυάζουν με ένα μοναδικό τρόπο το στιλ, την ποιότητα και την κομψότητα. Από το 1936 ο «Γλάρος» (“Larus” στα Λατινικά) κοσμεί τα ρούχα της Larusmiani, όπως από το 1923 το τετράφυλλο τριφύλλι συνοδεύει τις πιο γρήγορες Alfa Romeo, όπως η “Alfetta” του 1951, αλλά και η C38, το φετινό μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing που θα οδηγήσουν οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi στη Monza.

Ειδικότερα η ιστορία της GP Tipo 159 “Alfetta”, η οποία ανήκει στη συλλογή της FCA Heritage και η βάση της βρίσκεται στο μουσείο της μάρκας στο Arese είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Ουσιαστικά η “Alfetta” προέρχεται από το μονοθέσιο της προηγούμενης χρονιάς με το οποίο η Alfa Romeo κατέκτησε το 1950 το Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Με ακόμα πιο δυνατό κινητήρα απόδοσης 450 ίππων στις 9.300 σ.α.λ., τελική ταχύτητα άνω των 300χλμ./ώρα και αναβαθμισμένη μετάδοση και σύστημα πέδησης, η Alfa Romeo με την “Alfetta” κατέκτησε για ακόμα μία φορά τον παγκόσμιο τίτλο μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά.

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Alfa Romeo με αφορμή του Grand Prix της Monza

  • 4-15 Σεπτεμβρίου: Τοποθέτηση της Alfa Romeo GP Tipo 159 “Alfetta” στην Larusmiani Boutique
  • 5-8 Σεπτεμβρίου: Στον ευρύτερο χώρο της Monza το κοινό θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τα μοντέλα της Alfa Romeo, συμπεριλαμβανομένων τον κορυφαίων εκδόσεων Quadrifoglio των Giulia και Stelvio που εφοδιάζονται με τον Bi-Turbo V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππους.
  • 6-8 Σεπτεμβρίου: Τοποθέτηση του Motorhome της Alfa Romeo και της C38 στην Piazzale Cadorna
  • 7-8 Σεπτεμβρίου: Το μουσείο της Alfa Romeo, “La Macchina del Tempo” στο Arese, θα υποδεχθεί τους φίλους της μάρκας για να παρακολουθήσουν σε ένα μοναδικό περιβάλλον τα δοκιμαστικά και τον αγώνα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου θα πραγματοποιηθούν σειρά ξεχωριστών δραστηριοτήτων.

 

http://www.alfaromeopress.gr/press/article/h-alfa-romeo-racing-giortazei-entos-edras

 

Τελευταία νέα