Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας, στα πλαίσια των πολιτιστικών ενδιαφερόντων της, διοργανώνει ταξίδι στα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας. Ένα οδοιπορικό – φόρος τιμής σε μέρη με 2500 χρόνια ελληνικής παρουσίας και ιστορίας.

Σκοπός μας να συναντήσουμε ανθρώπους, που μέχρι και σήμερα αισθάνονται υπερήφανοι και προσπαθούν, παρ’όλες τις αντιξοότητες, να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική τους καταγωγή. Να τους γνωρίσουμε, να τους προσφέρουμε στήριξη και να τους δείξουμε την εκτίμηση και την αγάπη μας.

Θα συμμετέχουν μέλη με 20 κλασικές μοτ/τες και δύο αυτοκίνητα συνοδείας.

Με αφετηρία το Bari θα κινηθούμε νότια και διατρέχοντας τα δυτικά παράλια του Κόλπου του Τάραντα, θα επισκεφθούμε τον Κρότωνα (Crotone) όπου θα τιμήσουμε τους εκπροσώπους του Δήμου και θα διανυκτερεύσουμε.

Συνεχίζοντας νότια την Καλαβρία θα καταλήξουμε στη “μύτη της μπότας” της ιταλικής χερσονήσου. Εκεί θα παραμείνουμε για δύο ημέρες και με βάση τη Bova Marina θα περιηγηθούμε στα Ελληνόφωνα χωριά του Aspromonte και θα γνωριστούμε με τους κατοίκους.

Στην επιστροφή μας θα διανυκτερεύσουμε στο ορεινό γραφικό χωριό Altomonte και μέσω του γραφικού Alberobello θα τερματίσουμε στο Bari για την επιστροφή στην Πάτρα.

Συνοδοιπόροι σε αυτή μας την προσπάθεια είναι το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η εκδήλωση και ο χορηγός μας SUPERFAST FERRIES.