Σήμερα 11 Οκτωβρίου στο Παρίσι πρόκειται να αναδειχτεί ο 8ος Master of Pasta.

O 8ος διεθνής μαγειρικός διαγωνισμός Pasta World Championship της Barilla διεξάγεται από 10-11 Οκτωβρίου, με 14 chefs από όλο τον κόσμο (Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) να είναι έτοιμοι να μαγειρέψουν για τον τίτλο του Master of Pasta.

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν πέντε μέλη, τα οποία θα δοκιμάσουν και θα κρίνουν τα υψηλού επιπέδου πιάτα που θα δημιουργηθούν κατά την διάρκεια αυτής της διοργάνωσης.

Σεφ και κριτές έχουν ένα κοινό σημείο συνάντησης: το Παρίσι, ένα σύμβολο Τέχνης σε όλο τον κόσμο, στο χώρο του Pavillon Cambon, την ιδανική τοποθεσία για να φιλοξενήσει την διοργάνωση του 2019: The Art of Pasta καθώς και την 50ή επέτειο της παρουσίας της Barilla στη Γαλλία.

Σε αυτόν το διαγωνισμό, οι νεαροί chefs, κάτω των 35 ετών, θα διαγωνιστούν σε 3 γευστικές δοκιμασίες.

Κάθε δοκιμασία περιλαμβάνει γευστικές διαμάχες μεταξύ δύο chefs, όπου κατά τη διεξαγωγή τους, κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής τους βαθμολογεί με συγκεκριμένη αριθμητική κλίμακα. Ανάλογα με την αξιολόγηση τους κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, τοποθετείται μία μικρή σημαία στον πάγκο του chef που προηγείται. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα έχει στην κατοχή του τον μεγαλύτερο αριθμό σημαιών κατά την ολοκλήρωση της δοκιμασίας. Οι γευστικές προκλήσεις αποσκοπούν στο να αναδείξουν τις μαγειρικές τους επιδόσεις και να αποκαλύψουν την Τέχνη τους για τα Ζυμαρικά στον απαιτούμενο χρόνο.

Οι διαγωνιζόμενοι chefs δεν είναι μόνοι τους σε όλη αυτή τη γευστική δοκιμασία, αφού ο Lorenzo Cogo, ο γνωστός Ιταλός chef φημισμένος για το έμφυτο ταλέντο του και τη λεπτομέρεια που αποτυπώνονται στα πιάτα του, θα φέρει το ρόλο του Master Οικοδεσπότη της Γαστρονομίας. Είναι σίγουρο ότι δεν θα διστάσει να τους πιέσει ώστε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι φημισμένοι Ιταλοί chefs, ο Davide Oldani και ο Simone Zanoni, καθώς και η Γαλλίδα chef, Amandine Chaignot θα επικεντρωθούν στις μαγειρικές δεξιότητες των διαγωνιζόμενων chefs χρησιμοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις τους για να τους κρίνουν. Επιπλέον, θα παράσχουν στους υποψηφίους πολύτιμες συμβουλές για να τους βοηθήσουν να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό και να αναδείξουν τα πιάτα τους. Οι Paola Navone και Ashley Alexander θα χρησιμοποιήσουν την υψηλού επιπέδου αισθητική τους αντίληψη για να αξιολογήσουν τα πιάτα ζυμαρικών των διαγωνιζόμενων.

Αυτός ο συνδυασμός απόψεων πρόκειται να φέρει εκπλήξεις στο διαγωνισμό. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο τέλος της δεύτερης ημέρας και ο θρίαμβός του θα διαρκέσει για ένα χρόνο μέχρι και τον επόμενο διαγωνισμό το 2020.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Νίκος Μπίλλης  (φωτο), ο οποίος προτού γίνει ο chef δύο πολύ γνωστών εστιατορίων της χώρας, του Etrusco στην Κέρκυρα και του Botrini’s στην Αθήνα, ανέπτυξε τις εκλεπτυσμένες μαγειρικές του ικανότητες σε πολυβραβευμένα εστιατόρια στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα.

Το Pasta World Championship, φέτος συνεργάζεται με το Parabere Forum, μία ανεξάρτητη διεθνή και μη κερδοσκοπική πλατφόρμα για την ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο της εστίασης.

H εταιρεία Barilla Hellas είναι Μέλος Στήριξης του Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

www.pastaworldchampionship.com