Κατέχοντας ηγετική θέση στην φροντίδα για ευεξία και ούσα σημείο αναφοράς στην προστασία της υγείας, η Angelini αποτελεί την αυθόρμητη επιλογή για καθημερινή υγιεινή .

Η Angelini παρασκευάζει, εμπορεύεται και προωθεί προϊόντα για την προσωπική υγεία και ευεξία. Η φροντίδα για την  ικανοποίηση των καθημερινών ανθρώπινων αναγκών μέσα από  αποτελεσματικά και αξιόπιστα προϊόντα, υψηλής ποιότητας, εύκολα προσβάσιμα και διαδεδομένα, που εγγυώνται μία συνεχή και σταθερή ευεξία είναι τα στοιχεία που αποτελούν τη βασική αποστολή της Angelini. Ο στόχος της Εταιρείας συνοψίζεται σε ένα ξεκάθαρο Όραμα: να είναι η φυσική επιλογή στη φροντίδα για καθημερινή υγεία και ευεξία.

Η Angelini είναι ένας διεθνής ιδιωτικός Όμιλος, με ηγετική θέση στη φροντίδα για υγεία και ευεξία στο φαρμακευτικό τομέα, καθώς και στην παραγωγή καταναλωτικών προϊόντων.

Η Angelini ιδρύθηκε στην Ιταλία στις αρχές του εικοστού αιώνα. Σήμερα, είναι ένας διεθνής Όμιλος, με θυγατρικές σε 17 χώρες και διάθεση προϊόντων σε  παγκόσμιο επίπεδο. Καθοδηγούμενος από τον Πρόεδρό της, Francesco Angelini, ο Όμιλος απασχολεί περίπου 6.000 εργαζομένους με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1.6 δις. ευρώ.

Στο φαρμακευτικό τομέα, η Angelini είναι μια Εταιρεία «ολοκληρωμένων λύσεων» η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στην έρευνα και την ανάπτυξη, όπως, επίσης, την παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών μορίων, πρωτότυπων φαρμάκων, γενοσήμων, ιατρικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής. Σε διεθνές επίπεδο, η Angelini επικεντρώνεται στους ακόλουθους θεραπευτικούς τομείς: ανακούφιση από τον πόνο, φλεγμονές, παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (Κ.Ν.Σ.). Τα πιο γνωστά διεθνή εμπορικά σήματα είναι: Trittico (τραζοδόνη, αντικαταθλιπτικό), Tantum (βενζυδαμίνη, αντιφλεγμονώδες), Aulin (νιμεσουλίδη, αναλγητικό – αντιφλεγμονώδες), Vellofent (φεντανύλη, αντιφλεγμονώδες), Latuda (υδροχλωρική λουρασιδόνη, αντιψυχωτικό) και Xydalba (νταλμπαβανσίνη, αντιμετώπιση λοιμώξεων). Σε τοπικό επίπεδο, η Angelini εστιάζεται, επίσης, σε συγκεκριμένους τομείς, χάρις στη δυναμική των εμπορικών της σημάτων.

Η Angelini είναι μια εκ των κορυφαίων  φαρμακευτικών εταιρειών στην Ιταλία με εξειδίκευση στην ανακούφιση από τον πόνο, στις φλεγμονές, στις παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (Κ.Ν.Σ.), στη στοματική φροντίδα και τον πονόλαιμο, στη γυναικολογία και στην αντισηψία.

Η Angelini είναι ηγέτιδα στον τομέα της αυτοθεραπείας: ιστορικά προϊόντα όπως τα Tachipirina, Moment, Tantum Verde, Amuchina, που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, έχουν καθιερώσει την Angelini ως μία από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες φαρμακευτικές εταιρείες στη χώρα.

Στον τομέα της Προσωπικής Φροντίδας, σε κοινοπραξία (Fater)  με την Procter & Gamble, ο Όμιλος Angelini είναι ηγέτιδα Εταιρεία στην ιταλική αγορά στις παιδικές πάνες και στα προϊόντα γυναικείας υγιεινής και ακράτειας με τις μάρκες Pampers, Lines, Linidor και Dignity. Πάντα σε κοινοπραξία με την Procter & Gamble, η Angelini είναι παγκόσμιος ηγέτης στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή ολοκληρωμένων γραμμών παραγωγής για τη βιομηχανία απορροφητικών προϊόντων υγιεινής (Fameccanica).

Ο Όμιλος Angelini, κατέχει, επίσης, ξεχωριστή θέση στους τομείς της αμπελουργίας (Bertani Domains) και της Αρωματοποιίας (Angelini Beauty).

Μεταξύ των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Angelini και ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες επιτυχίας του Ομίλου, είναι η βαθειά γνώση της αγοράς. Οι αποδοτικές και ολοκληρωμένες γραμμές παραγωγής, σε συνδυασμό με την ικανότητα διαχείρισης πολύπλοκων δικτύων πώλησης καθιστούν δυνατή τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο σε συγκεκριμένα κανάλια παραγωγής όσο και σε μεγάλης κλίμακας λιανικό εμπόριο.

Ο Όμιλος Angelini είναι ένας σύγχρονος Όμιλος που αφουγκράζεται τις αλλαγές στην αγορά και έχει το βλέμμα του στραμμένο στο μέλλον, με πίστη στις αξίες που διέπουν τη φιλοσοφία της Εταιρείας. Η υψηλή απόδοση, η ανταγωνιστικότητα, η συμμετοχή, η συνεργασία σε κάθε επίπεδο και το ήθος είναι θεμελιώδεις αρχές του πνεύματος της Εταιρείας και είναι αυτές που επιτρέπουν την ανταπόκρισή της στις  εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις ταχύτατα και αποτελεσματικά.