Η Alitalia εισήγαγε σε όλα  της τα online κανάλια πώλησης   την δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων και πρόσθετων υπηρεσιών μέσω του PayPal, του πιο δημοφιλούς συστήματος γρήγορων, απλών και ασφαλών online πληρωμών παγκοσμίως.

Η πληρωμή PayPal είναι διαθέσιμη και στον ιστότοπο alitalia.com και στο app της Εταιρείας για iOS και Android και προσφέρεται στους πελάτες ως πρώτη επιλογή. Μέσω του PayPal μπορούν να αγορασθούν αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και όλες οι διαθέσιμες πρόσθετες υπηρεσίες που εμπλουτίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία του πελάτη της Alitalia, όπως για παράδειγμα, το άνετο κάθισμα, η επιπλέον αποσκευή και το fast track.

Το PayPal είναι μια δωρεάν υπηρεσία και δεν περιλαμβάνει καμία επιπλέον χρέωση στον ναύλο του αεροπορικού εισιτηρίου. Και οι επισκέπτες και οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να πληρώσουν μέσω PayPal. Η εγγραφή στο PayPal είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα paypal.it.

Η μέθοδος πληρωμής με PayPal είναι απολύτως ασφαλής καθώς αρκεί να εισαχθεί το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού PayPal που διαθέτει κάποιος για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Η ασφάλεια των δεδομένων που παρέχονται στο PayPal προστατεύεται συνεχώς χάρη στην αυτόματη κρυπτογράφηση των εμπιστευτικών δεδομένων.