Καιρικές συνθήκες: ηλιοφάνεια με 18,1°C θερμοκρασία αέρα και 27,9°C θερμοκρασία οδοστρώματος.

H διαχρονική αξία του κλασσικού 
Το Silverstone και η Alfetta. Δύο ονόματα με ιδιαίτερο ειδικό βάρος και ξεχωριστή ιστορία. Ο οδηγός της Alfa Romeo Racing Formula One Team, Kimi Räikkönen, ταξίδεψε το κοινό οδηγώντας τη θρυλική Alfa Romeo GP Tipo 159 στην πίστα που η Ιταλική εταιρεία κατέκτησε το 1950 την πρώτη νίκη του θεσμού της Formula 1. Ο συγκλονιστικός αγώνας που ακολούθησε στην ιστορική πίστα της Μεγάλης Βρετανίας απέδειξε για ακόμα μία φορά τη διαχρονική αξία του κλασσικού.
Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG

«Η συγκομιδή τεσσάρων βαθμών είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά πάντα είναι απογοητευτικό όταν ένα από τα αυτοκίνητα της ομάδας δεν βλέπει τη σημαία του τερματισμού. Συνολικά η απόδοση της ομάδας ήταν καλή. Ο Kimi οδήγησε σταθερά και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Ο Antonio θα βρισκόταν κοντά του, αλλά δυστυχώς ένα τεχνικό πρόβλημα τερμάτισε τον αγώνα του στην αμμοπαγίδα. Για ακόμα μία φορά καταφέραμε να δώσουμε μάχη για τις μεσαίες θέσεις, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να διατηρήσουμε το έδαφος που καταφέραμε να κερδίσουμε.»

Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio”)

8η θέση, Ταχύτερος Γύρος 1:30.034

«Η 8η θέση είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Η συμπεριφορά του μονοθεσίου ήταν αρκετά καλή στις στροφές, αλλά μας έλειπε λίγη ταχύτητα στις ευθείες. Στο τέλος προσπάθησα να κρατήσω πίσω μου την Toro Rosso του Kvyat διατηρώντας την απόσταση μου από το προπορευόμενο μονοθέσιο μέσα στη ζώνη ενεργοποίησης του DRS. Δεν ήταν το πιο εύκολο αγωνιστικό τριήμερο, αλλά είμαστε χαρούμενοι για τους βαθμούς που κατακτήσαμε.»

Antonio Giovinazzi (αριθμός μονοθεσίου 99 – “Giulia”)

Εγκατέλειψε, Ταχύτερος Γύρος 1:32.464

«Είμαι απογοητευμένος που δεν τερμάτισα. Είχαμε κάποιο τεχνικό πρόβλημα που δεν το έχουμε διευκρινίσει ακόμα και κατέληξα στην αμμοπαγίδα. Θα βρούμε τα ακριβή αίτια μόλις επιστρέψει το μονοθέσιο στη βάση της ομάδας. Ήταν μια ατυχία, αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Ήμουν αρκετά κοντά στον Kimi και είχαμε παρόμοια στρατηγική, οπότε θα μπορούσα και εγώ να ήμουν στη βαθμολογούμενη 10αδα. Όπως και να έχει είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοση μας και είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Οι ομάδες μέσης δυναμικότητας βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να διατηρήσουμε τη θέση μας.»