Το Fiat Concept Centoventi κατέκτησε το βραβείο “Red Dot Award 2019” στην κατηγορία Design Concept, μία από τις τρεις κατηγορίες του διάσημου θεσμού. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε σχετική εκδήλωση στη Marina Bay στη Σιγκαπούρη, ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούσε μία ομάδα από 21 κορυφαίους Designers και ακαδημαϊκούς.

Ο Olivier François, Πρόεδρος της μάρκας Fiat σε παγκόσμιο επίπεδο δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος που κερδίσαμε το Red Dot Award. Αυτή η διάκριση αντανακλά την πρωτοπορία και τη σημασία που έχει το Fiat Concept Centoventi, με αναφορές που ξεπερνούν τα όρια της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα είναι ακόμα ένα δώρο για τα 120 χρόνια ζωής της μάρκας που γιορτάζουμε φέτος. Το Fiat Concept Centoventi εκφράζει το όραμα της Fiat για μία «δημοκρατική» ηλεκτροκίνηση για όλους που δεν περιορίζεται στο αστικό περιβάλλον και παράλληλα αποτυπώνει τη φιλοσοφία της Fiat “Less is more”. Στην πραγματικότητα το Fiat Concept Centoventi μεταμορφώνει το “Less” σε “More”: λιγότερο ογκώδες, λιγότερο ακριβό και με λιγότερο βάρος, αλλά με περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης και περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον, με μία λέξη περισσότερο Fiat».

Με μια αντισυμβατική προσέγγιση, το Fiat Concept Centoventi προσεγγίζει το θέμα της ηλεκτροκίνησης με ένα πρωτοποριακό επιχειρηματικό μοντέλο. Το αυτοκίνητο έχει μία βασική δομή και από εκεί και πέρα μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες του χρήστη. Τα αξεσουάρ στο εσωτερικό μπορούν να προστεθούν και να αφαιρεθούν πολύ εύκολα, από το ντουλαπάκι και τον πίνακα οργάνων μέχρι τα καθίσματα. Αντίστοιχα η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να «ντυθεί» με διαφορετικές επιφάνειες  και χρώματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Η ελευθερία της επιλογής με το Fiat Concept Centoventi προχωρά ένα βήμα παραπέρα χάρη στην πρωτοποριακή αρχιτεκτονική των μπαταριών που του επιτρέπουν να προσφέρει αυτονομία από 100 έως 500 χλμ. Έτσι το Fiat Concept Centoventi είναι τέλειο για την πόλη, αλλά και τις εξορμήσεις στο βουνό ή στη θάλασσα.

Ο θεσμός του Red Dot Award δημιουργήθηκε το 1955 και θεωρείτε ως μία από τις κορυφαίες βραβεύσεις στο χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού. Τη φετινή χρονιά περισσότερα από 5.500 βιομηχανικά προϊόντα από 55 χώρες εξετάστηκαν ώστε η επιτροπή να καταλήξει στην απονομή των βραβείων.

Δείτε εδώ το Νέο video του Fiat Concept Centoventi

 

http://www.fiatpress.gr/press/article/to-fiat-concept-centoventi-kerdizei-to-red-dot-award-2019