Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας-Υποκατάστημα Βόλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του Οικονομικού – Εμπορικού Τμήματος της Ελληνικής Πρεσβείας της Ρώμης κ. Παναγιώτη Ζάραγκα διοργάνωσαν την αποστολή και παρουσίαση τεσσάρων θεσσαλικών επιχειρήσεων του τομέα της αγροδιατροφής στη Διεθνή Έκθεση OLIO CAPITALE, στην Τεργέστη Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 – 10 Μαρτίου 2024.

Την αποστολή συνόδευσαν ο κ. Γεώργιος Μαλαμακης , Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Υποκαταστήματος Βόλου του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας και ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης μας τίμησαν με την παρουσία τους, η κ. Μπέττυ Λάρδα, Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας με έδρα το Μιλάνο Ιταλίας, μετά της οποίας υπήρξαν εκτεταμένες και εποικοδομητικές συζητήσεις για περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον, για την προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ιταλία, ο κ. Νικόλαος Λιάνος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η κ. Μαρίνα Κέδρος, Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Τεργέστη, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τεργέστης κ. Antonio Paoletti. Ο κ. Paoletti, ειδικότερα, ευχαρίστησε το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας –Υποκατάστημα Βόλου για τη διαχρονική παρουσία του στην Έκθεση και συμφώνησε να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση στην έδρα του Επιμελητηρίου Τεργέστης, τον Μάιο 2024, με τον κ. Μαλαμάκη και τον κ. Ζάραγκα για να εξεταστούν πιθανότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Τη Διεθνή Έκθεση OLIO CAPITALE επισκέφθηκαν 12.000 άτομα από Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Αυστρία, Γερμανία, καθώς και buyers διαφόρων εθνικοτήτων και το ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα ήταν μεγάλο και ελπιδοφόρο για μια επιτυχή πορεία των επιχειρήσεων.

Τελευταία νέα