Την Παρασκευή, 10 Μαΐου η βραδιά προς τιμή των νικητών και του κλάδου της ζυθοποιίας!

Η απονομή των βραβείων στους νικητές της τυφλής γευστικής δοκιμής του θεσμού, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του World of Beer Festival την Παρασκευή, 10 Μαΐου στις 7μ.μ. στο INNOVATHENS στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Τα βραβεία που αγαπούν τον ποιοτικό ζύθο και τον βραβεύουν, από το 2022 έχουν ανοίξει τις πόρτες του διαγωνισμού σε χώρες της Νοτιανατολικής και Ανατολικής Ευρώπης καθώς και της Μεσογείου, με σκοπό να ενώσουν τις κοινότητες ζύθου κάθε χώρας.

Οι τυφλές γευστικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο DaveRed Athens στο κέντρο της Αθήνας. Επικεφαλής κριτής των φετινών Greek Beer Awards, για δεύτερη χρονιά, ήταν ο ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος bar, αποσταγμάτων και ζύθου Maurizio Maestrelli. Ακολουθώντας την παράδοση  προσκλήθηκαν έμπειροι κριτές από το εξωτερικό για να δοκιμάσουν τους ζύθους και να ξεναγηθούν στην Αττική στο πλαίσιο της ενέργειας #JudgesExperinces, δίνοντας τους μια γεύση από τον ζυθοτουρισμό και οινοτουρισμό της Περιφέρειας και της πρωτεύουσας.

Η αυξημένη για μια ακόμη χρονιά, συμμετοχή  ζυθοποιείων από Ελλάδα και εξωτερικό, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων στο θεσμό ενώ οι κριτές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να κρίνουν περισσότερους από 100 ετικέτες από διαφορετικά στυλ ζύθων.

Όπως κάθε χρόνο οι κορυφαίοι ζύθοι από τις βυθοζύμωτες και τις αφροζύμωτες θα λάβουν ξεχωριστή διάκριση και οι παρευρισκόμενοι στην βραδιά απονομής θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια αυτής. Ενώ πολλές από τις διακριθείσες ετικέτες θα είναι διαθέσιμες στο χώρο του World of Beer Festival, στο περίπτερο κάθε ζυθοποιίας.

Η διοργάνωση στηρίζεται από τη γαλλική εταιρεία Fermentis by Lessffre ως χορηγός, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ενώ έχει την υποστήριξη των Central European Beer Conference (CEBC) με έδρα τη Βουδαπέστη και του WORLD of Beer Festival της Αθήνας. Επίσημη έκδοση είναι το συνδρομητικό κλαδικό Beer & Bar Magazine και χορηγοί επικοινωνίας τα: PintaMedicea.com και Epixeiro.gr. Τα Greek Beer Awards διοργανώνονται από το 2017 από την BeerBartender.

Επισκεφθείτε το www.greekbeerawards.eu για να δείτε νικητές περασμένων διοργανώσεων και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα Greek Beer Awards.