Αξιοποιώντας τo ραδιοσύστημα WiBAS™ στη συχνότητα των 28 GHz η Maxnet εκσυγχρονίζει το δίκτυό της

 

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης πλαισίου με τη Maxnet, τηλεπικοινωνιακό πάροχο στο Σουδάν, για την προμήθεια των συστημάτων σταθερής ασύρματης πρόσβασης WiBAS™. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2025.

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η Intracom Telecom προμηθεύει τη Maxnet με την τελευταία γενιά τερματικών WiBAS™-Connect και κόμβων (hubs) OSDR, ένα ασύρματο πολυσημειακό (PMP) σύστημα ικανό να συνδέει έως και 120 συνδρομητές με έναν τομέα σταθμών βάσης, καθώς επίσης και την πλατφόρμα διαχείρισης και αυτοματισμού δικτύου της εταιρείας, uni|MS™.

Η Maxnet, σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο για εκσυγχρονισμό του δικτύου της, επέλεξε την τεχνολογία της Intracom Telecom στο φάσμα των 28 GHz προκειμένου να αντικαταστήσει τα ραδιοσυστήματα που λειτουργούν σε μη αδειοδοτημένο φάσμα αλλά και τα παλαιότερης τεχνολογίας συστήματα, επεκτείνοντας την κάλυψη και την απόδοση του δικτύου της.

Η Intracom Telecom παρέχει την τεχνολογία WiBAS™ στη Maxnet από το 2021, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό δίκτυο PMP για τον τραπεζικό τομέα στο Σουδάν και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας για οικιακούς και επιχειρηματικούς πελάτες στη χώρα. Το δίκτυο είναι διαλειτουργικό και συμβατό με την τελευταία τεχνολογία της εταιρείας, WiBAS™ G5, η οποία αναμένεται να συμπεριληφθεί στον εξοπλισμό παράδοσης.

Ο κ. Elrashied Abdalla Mahmoud, Γενικός Διευθυντής της Maxnet General, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα αξιοποιήσουμε την υπερευρυζωνική λύση WiBAS™ της Intracom Telecom για σταθερή ασύρματη πρόσβαση (FWA) στο Σουδάν. Το WiBAS™ έχει δώσει τη δυνατότητα  στη Maxnet να παρέχει ευρυζωνική συνδεσιμότητα, υψηλή ταχύτητα και ποιότητα υπηρεσιών. Οι πελάτες μας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες που παρέχουμε και είμαστε ευγνώμονες στην Intracom Telecom για την υποστήριξη που μας παρέχει».

 Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε: «Ενισχύουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με τη Maxnet, η οποία ξεκίνησε το 2021, και νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που συνεισφέρουμε στην επιχειρηματική τους επιτυχία.  Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε συνδέσεις ανώτερης ποιότητας σε ιδιωτικά δίκτυα στο Σουδάν, που εξυπηρετούν εταιρικούς πελάτες, με την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών. Τα ραδιοσυστήματα WiBAS™ παρέχουν τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κλάδο και τεχνολογία που διασφαλίζει αδιάλειπτη εξυπηρέτηση και ευρύτατο σύνολο λειτουργιών δικτύωσης καλύπτοντας πλήρως την αυστηρή λίστα απαιτήσεων της Maxnet».

 

 

 

Σχετικά με την Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 45 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης  και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.intracom-telecom.com