Η CANTINA BLASI από την περιοχή της UMBRIA, παράγει εκλεκτά κρασιά από το 2009.
Η Umbria έχει μια αρχαία παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια λόγω και της κατοίκησης της από τους Ετρούσκους που η αμπελοκαλλιέργεια ήταν μια από τις βασικές δραστηριότητές τους.
Για τον λόγο αυτό η οικογένεια Blasi αποφάσισε να φυτέψει ορισμένες καθιερωμένες γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών της Umbria, όπως το Trebbiano Spoletino, Grechetto και Sangrantino, αλλά και να επικεντρωθεί και στις διεθνείς ποικιλίες αμπέλου που ταιριάζουν καλύτερα στο μικροκλίμα και τα εδάφη του δικού του αγροκτήματος.
Κάθε χρόνο, η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις χημικές και γευστικές παραμέτρους των σταφυλιών ,προκειμένου να φτάσουν στο κελάρι στην καλύτερη στιγμή τους.
Εδώ τα σύγχρονα πιεστήρια και οι ανοξείδωτες δεξαμενές είναι τα σημαντικά εργαλεία για την οινοποίηση.
Οι δεξαμενές είναι θερμικά κλιματιζόμενες και μεταβλητού μεγέθους, επειδή όλα τα σταφύλια συλλέγονται και περνούν το στάδιο της οινοποίησης ξεχωριστά.
Ποικιλίες κρασιών
GRACHETTO ( IGP UMBRIA)
MERLOT ( IGP UMBRIA)
CHARDONNAY + SAUVIGNON
SYRAH
ROGAIE ROSATO
CABERNET FRANC
SPUMANTE BRUT + SPUMANTE ROSE’
PASSITO
H εταιρεία αναζητά συνεργάτες στην ελληνική αγορά ( κυρίως εισαγωγείς και διανομείς οίνων) και για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιήσει επιχειρηματικές συναντήσεις και θα παρουσιάσει τα προϊόντα της στην έδρα του Επιμελητηρίου ( Σόλωνος 102 – Αθήνα) την ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, από τις 09.30 έως τις 16.30
Για την καλύτερη οργάνωση και εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να καλέσετε στο τηλ. 210. 7213209 την κα. BREVETTI SABRINA για να σας ορίσει προσωπικό ραντεβού.