Κάθε χρόνο, πολλά βρέφη πεθαίνουν, καθώς αφήνονται μέσα σε υπερθερμαινόμενα αυτοκίνητα. Για να το αποτρέψει αυτό, η ιταλική εταιρία Remmy ανέπτυξε το 2013 τον πρώτο συναγερμό για βρέφη στο αυτοκίνητο παγκοσμίως. Αυτή η απλή πλην αποτελεσματική συσκευή ειδοποιεί τον οδηγό ότι το παιδί βρίσκεται στο όχημα, όταν σβήσει η μηχανή του αυτοκινήτου ή στην περίπτωση που η ζώνη ασφαλείας δεν έχει δεθεί σωστά.

 

Το προϊόν κατασκευάζεται εν μέρει σε έναν τοπικό, κοινωνικό συνεταιρισμό που στηρίζει την ένταξη περιθωριοποιημένων και μειονεκτούντων ομάδων. Η εταιρία συζητά, εντός και εκτός διαδικτύου, με τους γονείς για το πώς να ταξιδεύουν με ασφάλεια με τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο. Έχει επίσης συμβάλει στη θέσπιση νέου ιταλικού νόμου που θα υποχρεώνει όλους τους Ιταλούς κατοίκους που μεταφέρουν παιδί ηλικίας έως 4 ετών να διαθέτουν συσκευή κατά της εγκατάλειψης.

 

Remmy (Italy)

Car Baby Alert – μια πρωτοποριακή συσκευή κατά της εγκατάλειψης που μπορεί να σώσει ζωές

www.remmy.it

 

«Βραβεία Ασφάλειας Προϊόντων» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εταιρείες που υπερβαίνουν τα θεσπισμένα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουν τους καταναλωτές!

Το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ ανταμείβει τις επιχειρήσεις που ξεπερνούν τα 50 μέτρα για να προστατεύσουν τους καταναλωτές. Είναι για εκείνους που θέτουν την ασφάλεια στο επίκεντρο αυτού που κάνουν, ξεπερνώντας τις ελάχιστες απαιτήσεις που ορίζει η νομοθεσία της ΕΕ.

 

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε τους νικητές του εναρκτήριου Βραβείου Ασφάλειας των Προϊόντων της ΕΕ. Από τους εκπαιδευτές σκαλοπατιών και την εξωτερική φθορά στα καροτσάκια και τις πάνες, οκτώ ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έθεσαν το υψηλότερο μπαρ για προϊόντα παιδικής φροντίδας στην έκδοση του 2019.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε τους νικητές του πρώτου βραβείου ασφαλείας της ΕΕ για τα προϊόντα . Το νέο βραβείο αναγνωρίζει τις επιχειρήσεις που υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της ΕΕ για μεγαλύτερη ασφάλεια των καταναλωτών. Οκτώ εταιρείες από την Αυστρία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες ανταμείφθηκαν για τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση της ασφάλειας των παιδιών.

Η κ. Věra Jourová , Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, που φιλοξένησε την τελετή απονομής των βραβείων, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τις κερδοφόρες εταιρείες για καινοτομία και επενδύσεις για την ασφαλέστερη παραγωγή προϊόντων και για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών στην Ευρώπη. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει τις προσπάθειές τους. Καλώ όλες τις εταιρείες να καταστήσουν την προστασία των καταναλωτών την ύψιστη προτεραιότητά τους, ώστε τα παιδιά, οι οικογένειες και οι φίλοι μας να είναι ασφαλείς. Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από ό, τι στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών. «

Οι νικητές

Βραβεία χρυσού, αργύρου και χαλκού καθώς και μια «ειδική μνεία» δόθηκαν σε τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις που υπερέχουν στην ασφάλεια των προϊόντων παιδικής φροντίδας.

 

Χρυσό Βραβείο: Remmy (Ιταλία) – για τον πρωτοπόρο Car Baby Alert που μπορεί να σώσει ζωές προειδοποιώντας έναν οδηγό εάν ένα παιδί μείνει πίσω σε ένα αυτοκίνητο.