Με τις τελικές παρουσιάσεις των φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο συνεδριακό σαλόνι του Cruise Ferry Knossos Palace κορυφώθηκε για το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο η συνεργασία των Μινωικών Γραμμών με το Εργαστήριο Διαφήμισης & Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Οι παρουσιάσεις έγιναν ενώπιον των Διευθυντικών Στελεχών των Μινωικών Γραμμών, κας Κατερίνας Αποστολίδη – Διευθύντριας Marketing και του κ. Γιάννη Ανδρουλάκη – Διευθυντή Διαδικτυακών Πωλήσεων (Web Sales), του Συνεργάτη τους από την εταιρεία Wedia κ. Γιώργου Γονιδέλλη, της Επικεφαλής του Εργαστηρίου, Αναπληρώτριας καθηγήτριας κας Μπέττυς Τσακαρέστου και της Εισηγήτριας του Εργαστηρίου, κας Λίνας Κυριακού, Επικεφαλής της Συμβουλευτικής εταιρείας Dollphin.

Η συνεργασία των Μινωικών Γραμμών με το Εργαστήριο ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος με στόχο να δώσει η εταιρεία στους φοιτητές την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες στρατηγικής διερεύνησης μιας καμπάνιας ψηφιακών μέσων. Αρχικά, προσκλήθηκαν οι προπτυχιακοί φοιτητές του εργαστηρίου, παρουσία της εισηγήτριας τους κας Λίνας Κυριακού, να παρακολουθήσουν μία ενημερωτική παρουσίαση στο συνεδριακό σαλόνι του πλοίου Mykonos Palace, Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

 

 

Οι φοιτητές/τριες έτυχαν ιδιαίτερης υποδοχής και φιλοξενίας από τα στελέχη της εταιρεί ας και το προσωπικό του πλοίου των Μινωικών Γραμμών. Ειδικότερα, η κα Κατερίνα Αποστολίδη – Διευθύντρια Marketing και ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης – Διευθυντής Διαδικτυακών Πωλήσεων (Web Sales), μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα, τοποθετήθηκαν σε ζητήματα αναφορικά με τον τρόπο που οι Μινωικές Γραμμές σχεδιάζουν τη στρατηγική τους στο χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας, καλώντας τους φοιτητές του Εργαστηρίου να “συνεργαστούν” με την

εταιρεία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος και να παρουσιάσουν τις δικές τους ψηφιακές καμπάνιες.

Η ομάδα που, σύμφωνα με την τελική βαθμολογία των υπεύθυνων των Μινωικών Γραμμών και των εισηγητών του Εργαστηρίου, θα αναδειχθεί ως εκείνη που κατέθεσε την πιο ολοκληρωμένη στρατηγική πρόταση, θα φιλοξενηθεί σε ένα από τα πολυτελή cruise ferries της εταιρείας για να απολαύσει τη μοναδική εμπειρία του ταξιδιού, σε προορισμό της επιλογής των φοιτητών της ομάδας.

Σημειώνεται ότι το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων που εντάσσεται στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια καθηγήτρια κα Μπέττυ Τσακαρέστου, επικεντρώνεται σε σύγχρονες τάσεις που άπτονται – μεταξύ άλλων – των τομέων της Στρατηγικής Επικοινωνίας, του Μάρκετινγκ, των Νεοφυών Επιχειρήσεων (start-ups), των Ψηφιακών Μέσων, της Ηγεσίας, των Δημοσίων Σχέσεων, του Δημιουργικού, της Εμπειρίας του Χρήστη (UX), των Ψηφιακών Εφαρμογών, της Διαχείρισης Κρίσεων, κλπ. Λειτουργεί με βάση την οπτική της αγοράς και πάντα με τη λογική της προσέγγισης πραγματικών συνθηκών εργασίας, ώστε οι φοιτητές να εμπλέκονται σε πρακτική εφαρμογή των τάσεων στις οποίες εκτίθενται μέσα από τα εργαστηριακά τους μαθήματα.

Η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών ενθαρρύνει και υποστηρίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και επιμορφωτικές δράσεις από Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ή άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, που μόνο θετικά οφέλη, εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες μπορούν να προσφέρουν στους νέους που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας.

26 Ιουνίου 2019

Τελευταία νέα