Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων προχώρησαν ο Οργανισμός Enterprise Greece και η Eurobank.

 

Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Οργανισμού Enterprise Greece να απευθύνει πρόσκληση σε οργανισμούς στην Ελλάδα προκειμένου να στηρίξουν, από κοινού, την προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά τους, στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον του διεθνούς εμπορίου. Η Eurobank ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση αυτή και η συμφωνία επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα εν μέσω της πανδημικής κρίσης καθώς είναι επιτακτική ανάγκη ο συντονισμός κινήσεων και δράσεων που θα διευκολύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ισχυρές προκλήσεις αλλά και να θέσουν τις βάσεις για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη το συντομότερο δυνατό.

 

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι, μεταξύ άλλων, η παροχή σύγχρονων και καινοτόμων υποστηρικτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, η διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε εξειδικευμένη πληροφόρηση, που θα είναι χρήσιμη στην προσπάθεια ανάπτυξης της εξωστρέφειάς τους, καθώς και η υποστήριξη επενδυτικών πρωτοβουλιών, παρέχοντας στις επιχειρήσεις καθοδήγηση σε θέματα χρηματοδότησης.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece, κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η συνεργασία μας με την Eurobank αποτελεί επιστέγασμα της υποχρέωσής μας, ως Οργανισμού, να στεκόμαστε αρωγοί τόσο στην προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να εδραιώσουν την παρουσία τους εντός και εκτός συνόρων και να διεκδικήσουν μερίδιο μέσα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά υψηλών απαιτήσεων, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μέσα από νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει παράδειγμα καθοριστικής σημασίας, με κυρίαρχη επιδίωξη τη συντεταγμένη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας». 

 

Ο Ελευθέριος Βλαχογιάννης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Eurobank, επικεφαλής Τομέα Global Transaction Banking, δήλωσε: «Η Eurobank, στενά συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας, κτίζει με συνέπεια ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και εξασφαλίζει πρωτοποριακές επιλογές, νέα εργαλεία και καινοτόμες υπηρεσίες για να στηρίξει τους Έλληνες επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις και να αναπτυχθούν, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Η συνεργασία μας με τον Οργανισμό Enterprise Greece, τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων, ενισχύει τη στρατηγική μας για την έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική, εθνική, προσπάθεια για την εδραίωση βιώσιμης ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία»._ 

 

***

Enterprise Greece 

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

 

Eurobank | Exportgate 

Η υποστήριξη της εξωστρέφειας και της καινοτομίας της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Eurobank. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα, από το 2013 έχει αναπτύξει τη σύγχρονη και πρωτοπόρα διαδικτυακή πύλη διεθνούς εμπορίου Exportgate. Μέσω της συνεργασίας της Eurobank με τον ισπανικό Όμιλο Banco Santander, το Exportgate εντάχθηκε στο Trade Club Alliance (TCA), το πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή 14 μεγάλων διεθνών τραπεζικών ομίλων, αναδεικνύοντάς το σε πολύτιμο φορέα διασύνδεσης ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων με επιλεγμένες επιχειρήσεις σε περισσότερες από 50 χώρες.

 

Τελευταία νέα