FCA What’s Behind – Επεισόδιο 3

Ματιές στα άδυτα του Balocco

• Το τρίτο επεισόδιο της ξεχωριστής σειράς που δημιούργησε η FCA για να αποκαλύψει τον μαγικό κόσμο πίσω από τη δημιουργία και εξέλιξη ενός νέου οχήματος βρίσκεται στον αέρα.
• Αυτή τη φορά η σειρά μας μεταφέρει στο κέντρο δοκιμών της FCA στο Balocco (Ιταλία), το οποίο είναι ενεργό όλο το 24ωρο ολοκληρώνοντας σε ετήσια βάση περισσότερες από 200.000 ώρες δοκιμών.
• Οι εγκαταστάσεις επιτρέπουν την προσομοίωση 10 ετών χρήσης ενός οχήματος σε μόλις 5 μήνες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η ασφάλεια και η άνεση κάθε αυτοκινήτου.
• Από το ξεκίνημα της λειτουργίας του το 1962 το Balocco επεκτάθηκε σημαντικά αποτελώντας σήμερα ένα από τα πλέον προηγμένα και μεγαλύτερα κέντρα δοκιμών στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Μετά το πρώτο επεισόδιο της σειράς FCA What’s Behind που μας μετέφερε στις πολικές θερμοκρασίες του Arjeplog της Σουηδίας και το δεύτερο που μας ταξίδεψε στο αφιλόξενο περιβάλλον των ερήμων της Ν. Αφρικής, η σειρά μας ανοίγει τις πόρτες του κέντρου δοκιμών της FCA στο Balocco. Καλύπτοντας έκταση περίπου 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το Balocco δημιουργήθηκε το 1962 από την Alfa Romeo στην περιοχή Vercelli ανάμεσα στο Μιλάνο και το Τορίνο και σήμερα αποτελεί μία από τις πλέον προηγμένες εγκαταστάσεις του είδους.

Από τους αγώνες στα αυτοκίνητα παραγωγής
Αρχικά το κέντρο περιλάμβανε μία -εμπνευσμένη από τους αγώνες της Formula 1- πίστα με την ονομασία Misto Alfa Romeo. Εκεί παράλληλα με τα αυτοκίνητα παραγωγής η Autodelta, το αγωνιστικό τμήμα της Alfa Romeo, εξέλισσε τα αγωνιστικά της αυτοκίνητα. Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν το γεγονός ότι πολλά από τα αυτοκίνητα παραγωγής της μάρκας στη συνέχεια αποδείχθηκαν και εξαιρετικές βάσεις για αγωνιστικές κατασκευές.

Συμπυκνώνοντας 10 χρόνια σε 5 μήνες
Σήμερα το κέντρο διαθέτει 26 πίστες συνολικής απόστασης 80 χιλιομέτρων και 50 διαφορετικά είδη οδοστρώματος. Επιπλέον της πίστας Misto Alfa Romeo υπάρχουν όλες οι απαραίτητες διαδρομές για την εξέλιξη νέων οχημάτων, από πίστες υψηλών ταχυτήτων μέχρι εξαιρετικά δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές. Το κέντρο και το προσωπικό εργάζεται σε 24 βάση ολοκληρώνοντας περισσότερες από 200.000 ώρες δοκιμών ανά έτος. Το βασικό πλεονέκτημα του Balocco είναι ότι επιτρέπει να συμπυκνώσει μέσα σε μόλις 5 μήνες τις δοκιμασίες και τη φθορά που έχει να αντιμετωπίσει ένα όχημα σε διάρκεια 10 ετών.
Ένα σημείο αναφοράς για την FCA
Εκτός από την πραγματοποίηση δοκιμών αντοχής και αξιοπιστίας, πάνω απ’ όλα το Balocco χρησιμοποιείται για την εξέλιξη νέων προϊόντων, όταν μετά τις προσομοιώσεις στους υπολογιστές τα πρωτότυπα αποκτούν φυσική υπόσταση. Οι τεχνικές επιλογές δοκιμάζονται, αναλύονται και βελτιώνονται ώστε να προσφέρουν τη βέλτιστη απόδοση. Παράλληλα το Balocco είναι αγαπημένος τόπος για οδηγικά events, παρουσιάσεις νέων μοντέλων και αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Μπορείτε να δείτε το 3ο επεισόδιο της σειρά στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.media.fcaemea.com/it-en/institutionalcommunications/video/fca-whats-behind-episode-3-video-eng-03/