Οι πάροχοι επικοινωνίας παγκοσμίως μπορούν πλέον να παρέχουν ανώτερης ποιότητας υπηρεσίες σταθερής ασύρματης πρόσβασης στις συχνότητες mmWave αξιοποιώντας τα ραδιοσυστύματα WiBAS™ G5
Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, διευρύνει την οικογένεια ασύρματων λύσεων mmWave με την προσθήκη δύο νέων προϊόντων, WiBAS™ G5 dual-BS και WiBAS™ G5 smart-BS που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υπηρεσίες υπερύψηλής ευρυζωνικότητας. Τα νέα ραδιοσυστήματα θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνέδριου τηλεπικοινωνιών MWC Barcelona, στις 28 Φεβρουαρίου- 03 Μαρτίου 2022, στο περίπτερο της εταιρείας 7B44 στην αίθουσα 7.
Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του επαναστατικού» WiBAS™ G5 evo-BS, η Intracom Telecom ανέπτυξε νέες τεχνικές προκειμένου τα συστήματα σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) να εξυπηρετούν μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών και να επιτυγχάνουν υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης. Οι τεχνολογικές καινοτομίες εφαρμόζονται στα ραδιοσυστήματα WiBAS™ G5 dual-BS τεχνολογίας Πολυπλεξίας Διαίρεσης Συχνότητας (FDD) στα 28 GHz και WiBAS™ G5 dual-BS τεχνολογίας Πολυπλεξίας Διαίρεσης Χρόνου (TDD) στις συχνότητες των 24/26/27/28 GHz. Ο αριθμός των συνδρομητών φτάνει τους 240 ανά κόμβο και η χωρητικότητα ανέρχεται στα 3.2 Gbps, χρησιμοποιώντας κανάλια των 100 MHz και 112 MHz, ενεργοποιώντας 2 ή 4 ροές μετάδοσης ανά ραδιοσύστημα.
Χάρις στην προηγμένη τεχνολογία του, το WiBAS™, το οποίο λειτουργεί με τεχνικές διαμόρφωσης 1024-QAM, επιτρέπει στους τερματικούς σταθμούς να επιτυγχάνουν ταχύτητες 1 Gbps. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των ραδιοσυστημάτων WiBAS™ αποτελεί η εκτενής εμβέλεια η οποία διατίθεται και στα μοντέλα WiBAS™ G5 dual-BS και WiBAS™ G5 smart-BS. Τα εν λόγω συστήματα μπορούν να επιτύχουν ραδιοκάλυψη έως 11 χλμ., παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικός κατά τη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης δικτύων.
Τα συστήματα WiBAS™ G5 dual-BS και WiBAS™ G5 smart-BS, είναι πλήρως συμβατά με τα υπάρχοντα δίκτυα και μέσω του έξυπνου λογισμικού που διαθέτουν, συνδράμουν σε τεχνολογικά προηγμένες και ανθεκτικές υλοποιήσεις και βελτιστοποιήσεις των χαρακτηριστικών, μέσω αδειοδοτημένου λογισμικού. Οι πάροχοι μπορούν να αυξήσουν άμεσα τη συνολική χωρητικότητα του δικτύου, τεχνολογίας WiBAS™, χρησιμοποιώντας τους νέους κόμβους μαζί με την πλατφόρμα WiBAS™ OSDR και WiBAS™ G5 evo-BS. Το WiBAS™G5 smart-BS λειτουργεί σε 5G mmWave συχνότητες παράλληλα με δίκτυα 5G NR. Τα WiBAS™ G5 dual-BS και WiBAS™G5 smart-BS, όπως κάθε σύστημα FWA της εταιρείας, αποτελούν ραδιοσυστηματα που διαθέτουν Software Defined αρχιτεκτονική και μπορούν να αναβαθμιστούν με νέο λογισμικό για νέες λειτουργίες.
Ο κ. Jimmy Yu, Επικεφαλής Έρευνας της Αγοράς Ασύρματης Μετάδοσης του Ομίλου Dell’ Οro σχολίασε: «Η αυξανόμενη ζήτηση για μικροκυματικό εξοπλισμό μετάδοσης, αναμένεται να οδηγήσει τις εξελίξεις σε εφαρμογές όπως αυτή της σταθερής ασύρματης πρόσβασης, αφού η ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών δεν είναι παντού οικονομικά εφικτή. Ένας από τους λόγους που η υλοποίηση οπτικής ίνας δεν είναι οικονομικά βιώσιμη, είναι η μεγάλη απόσταση μεταξύ κτηρίων και οικιακών δομών, ιδίως σε αγροτικές περιοχές. Ως εκ τούτου δημιουργείται η ανάγκη για λύσεις mmWave οι οποίες μπορούν να προσφέρουν, τόσο υψηλή χωρητικότητα, όσο και μεγάλη απόσταση κάλυψης, σε αγροτικές και ημι-αστικές περιοχές.»
Ο κ. Δημήτρης Παντελόπουλος, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της Intracom Telecom, δήλωσε: «Η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, εκτός του ότι αποτελεί σημαντικό ορόσημο, επιβεβαιώνει τον στόχο της εταιρείας να ηγηθεί στην αγορά των συστημάτων σταθερής ασύρματης πρόσβασης, παρέχοντας πρώτη την πλέον προηγμένη mmWave FWA τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στην αγορά σήμερα. Η εμπορική διάθεση των εν λόγω ραδιοσυστημάτων έρχεται την κατάλληλη περίοδο, καθότι επιχειρήσεις και οικιακοί συνδρομητές αναζητούν συνδεσιμότητα άμεσα και με ταχύτητες 5G παντού, ακόμα και σε περιοχές όπου η τεχνολογία οπτικών ινών δεν μπορεί να υλοποιηθεί.»
Σχετικά με την Intracom Telecom
H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία άνω των 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven Intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
( Η Intracom Telecom είναι Μέλος Στήριξης του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας )