Μια ξεχωριστή παρουσία είχε η Gruppo Cucine στην έκθεση «The Architect Show 3» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo.
Στο διήμερο αυτό παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες του κλάδου της αρχιτεκτονικής, της διακόσμησης και των κατασκευών, οι νέες τάσεις αλλά και οι τεχνολογικές πρωτοτυπίες που θα οδηγήσουν τις κατασκευές σε άλλο επίπεδο.
Στο περίπτερο της, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας AR app, την οποία η εταιρεία έχει αναπτύξει και η οποία καθιστά τον σχεδιασμό της κουζίνας μια διασκεδαστική και άνετη διαδικασία αφού πλέον μπορεί να τον κάνει ο καθένας μόνος του, από την άνεση του σπιτιού του. Κατεβάζοντας την εφαρμογή στο smartphone, μπορεί μέσα από απλά βήματα να σχεδιάσει με βάση το χώρο του την κουζίνα που επιθυμεί και να δει σε πραγματικό χρόνο πώς αυτή ταιριάζει σε αυτόν.
Ένα ακόμα τεχνολογικό θαύμα που εντυπωσίασε όσους βρέθηκαν εκεί ήταν και η παρουσίαση της πρώτης ρομποτικής κουζίνας κάτι που ξεφεύγει από τα τετριμμένα πλαίσια της καθημερινότητας.
Η έκθεση έκλεισε με την ομιλία του George Leventakis (Γιώργου Λεβεντάκη) συνιδιοκτήτη και CEO της εταιρείας σε διακεκριμένους αρχιτέκτονες, διακοσμητές, πολιτικούς μηχανικούς και επαγγελματίες της κατασκευής, ενημερώνοντας τους για την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού της κουζίνας και για ποιες παραμέτρους πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψη μας, για να έχουμε ένα σωστό και εργονομικό αποτέλεσμα που θα διευκολύνει την καθημερινότητα του χρήστη.
Και τις δύο μέρες της έκθεσης η Gruppo Cucine πρόσφερε στους παραβρισκόμενους ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις της Ιταλίας με ένα μοναδικό μενού που επιμελήθηκαν οι chef του Δειπνοσοφιστηρίου.
Gruppo Cucine  είναι Μέλος Στήριξης του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας)