Στο πλαίσιο της αποστολής του Ομίλου Barilla «Καλό για σένα, καλό για τον πλανήτη» (“Good for You, Good for the Planet”), η συνεισφορά του στην παγκόσμια πορεία αειφορίας ενισχύεται με την υπογραφή από την Barilla Hellas της Εθελοντικής Συμφωνίας Συνεργασίας «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» στη χώρα μας.

Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί καίρια πρόκληση για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια ενώ η μείωση αυτής μπορεί να αποφέρει κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Η Barilla Hellas αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και με την ένταξή της στη «Συμμαχία» συμβάλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Ως εκ τούτου, δεσμεύεται να στηρίξει και να αναπτύξει τους στόχους της «Συμμαχίας» μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και να συμβάλλει με τις γνώσεις της στην έρευνα στα επιμέρους στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας και στην ποσοτικοποίηση σπατάλης τροφίμων. Παράλληλα, θα συνεισφέρει σημαντικά και στη διευκόλυνση δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό αλλά και σε πολλές ακόμα πρωτοβουλίες.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η Barilla Hellas, αποσκοπεί στην ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων με στόχο έναν βιώσιμο πλανήτη για όλους.

 

 

Ο Όμιλος Barilla

H Barilla είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, μη εισηγμένη στο χρηματιστήριο, υπό την προεδρία των αδελφών Guido, Luca και Paolo Barilla. Ιδρύθηκε από τον προπάππου τους, Pietro Barilla, ο οποίος άνοιξε ένα αρτοποιείο στην Πάρμα το 1877. Σήμερα, η Barilla είναι πασίγνωστη στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο για τα άριστα προϊόντα διατροφής που προσφέρει. Με τις εμπορικές της μάρκες – Barilla, Mulino Bianco, Pan di Stelle, Gran Cereane, Harrys, Pavesi, Wasa, Filiz, Yemina και Vesta, Misko, Voiello και Cucina Barilla – προωθεί νόστιμες, ευχάριστες και υγιεινές διατροφικές προτάσεις, εμπνευσμένες από τη Μεσογειακή Διατροφή και τον Ιταλικό τρόπο ζωής.

Όταν ο Pietro άνοιξε το μαγαζί του περισσότερα από 140 χρόνια πριν, ο πρωταρχικός του στόχος ήταν να προσφέρει καλό φαγητό. Σήμερα, ο σκοπός αυτός έχει γίνει ο τρόπος με τον οποίο η Barilla ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα: “Καλό για εσένα, καλό για τον πλανήτη,” ένα ρητό που εκφράζει την καθημερινή δέσμευση των 8,000 και πλέον εργαζόμενων στην εταιρεία και μιας εφοδιαστικής αλυσίδας που μοιράζεται τις αξίες και το πάθος της για την ποιότητα.

“Καλό για εσένα” σημαίνει συνεχής βελτίωση των προϊόντων μας, ενθάρρυνση της υιοθέτησης υγιεινού τρόπου ζωής και διευκόλυνση της πρόσβασης των ανθρώπων σε τρόφιμα.

“Καλό για τον πλανήτη” σημαίνει προώθηση βιώσιμων πρακτικών στην εφοδιαστική μας αλυσίδα και μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης νερού.

Για να μάθετε περισσότερα: www.barillagroup.com Twitter: @barillagroup