Η Alitalia θα πραγματοποιεί τον Αύγουστο δύο καθημερινές πτήσεις από Αθήνα για Ρώμη             

                                                                  Τον Αύγουστο πτήσεις προς Ιταλία από 6  ελληνικά νησιά

 

 

Από την 1η Αυγούστου η Alitalia θα αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων από την Αθήνα για  Ρώμη Fiumicino (από μία καθημερινή πτήση σε δύο καθημερινές πτήσεις προς και από Ρώμη), εξασφαλίζοντας εξαιρετικές συνδέσεις με πολλούς προορισμούς του δικτύου της Alitalia, μεταξύ άλλων με Βαρκελώνη, Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη και Βοστώνη.

 

Επίσης η Alitalia από τις αρχές Αυγούστου θα ξεκινήσει νέες εποχιακές καλοκαιρινές  πτήσεις συνδέοντας το αεροδρόμιο Fiumicino Ρώμης με τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (Κρήτης), Κέρκυρας, Ρόδου, Μυκόνου, Κεφαλονιάς (2 εβδομαδιαίες πτήσεις προς και από Ρώμη) και Ζακύνθου (μία εβδομαδιαία πτήση προς και από Ρώμη), καθώς επίσης και το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου με το Ηράκλειο (Κρήτη), την Κέρκυρα και την Ρόδο (δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς και από Μιλάνο).

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των πτήσεων Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα που θα πραγματοποιούνται τον Αύγουστο:

 

Δρομολόγιο Αριθμός Πτήσης Ώρα Αναχώρησης* Ώρα Άφιξης* Συχνότητα
Αθήνα – Ρώμη AZ  717 06:25 07:30 καθημερινή πτήση
Αθήνα – Ρώμη AZ  715 15:15** 16:25** καθημερινή πτήση
Ρώμη – Αθήνα AZ 716 11:25*** 14:25*** καθημερινή πτήση
Ρώμη – Αθήνα AZ  722 21:35 00:35 καθημερινή πτήση

 

*οι ώρες είναι τοπικές

** Την Κυριακή ώρα αναχώρησης από Αθήνα στις 15:00 και ώρα άφιξης στη Ρώμη στις 16:10

*** Την Κυριακή ώρα αναχώρησης από Ρώμη στις 11:15 και ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 14:10

Σύμφωνα με τις ισχύουσες Ιταλικές νομικές διατάξεις, όλα τα αεροσκάφη της Alitalia απολυμαίνονται  καθημερινά με προϊόντα υψηλής απολυμαντικής ισχύος και χάρη στα  φίλτρα HEPA  και στην κάθετη κυκλοφορία του αέρα, ο αέρας στο αεροσκάφος όχι μόνο ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά, αλλά είναι  καθαρός 99,7%, όπως σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο. Όλοι οι επιβάτες υποχρεούνται να παραδώσουν πριν την επιβίβαση ένα έντυπο αυτοπιστοποίησης  που πιστοποιεί ότι δεν είχαν στενές επαφές με άτομα που νόσησαν από τον  Covid-19. Επιπλέον οι επιβάτες πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα από τη στιγμή της άφιξής τους στο αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η προστατευτική μάσκα πρέπει να αντικαθίσταται με μία καινούργια κάθε 4 ώρες, σε περίπτωση μεγαλύτερων πτήσεων