Εγκαίνια του υποκαταστήματος του ‘Eλληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου  Αθήνας στην έδρα του Gal Terra d΄ Arneo,  στο Veglie, του Lecce.Με τη νέα υπηρεσία διαθέσιμη σε ολόκληρη την επικράτεια της Περιφέρειας της Απουλίας, θα είναι δυνατό να έρχονται σε επαφή οι  επιχειρήσεις για  συμφωνίες  έρευνας  αγοράς και πώλησης, για συμμετοχή νέων έργων  στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού καθώς επίσης και για την προώθηση  προγραμμάτων  κοινής κατάρτισης (Πανεπιστημίων και Σχολών) μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

   

Στόχος είναι πάντα το άνοιγμα των εδαφικών συνόρων και η εγγύηση νέων ευκαιριών ανάπτυξης για τις εταιρείες του Salento και της Απουλίας. Οι δύο περιοχές, η Ελλάδα και η Απουλία, χαρακτηρίζονται από μια μακρο-περιοχή με παρόμοια εδαφικά χαρακτηριστικά και την ίδια αγροτική και τουριστική δυναμική. Αυτή η πτυχή, που προστίθεται στη μακροχρόνια φιλία μεταξύ των δύο λαών, διευκολύνει τον κοινό στρατηγικό σχεδιασμό που θα μπορούσε να εμπλουτίσει και τις δύο εμπλεκόμενες χώρες. Το νέο  γραφείο (Αntenna) ει αι ήδη ενεργό, και βρίσκεται  στις εγκαταστάσεις των  κεντρικών  γραφείων της Gal Terra d’Arneo  στο Veglie ,θα είναι διαθέσιμο σε κοινότητες και επιχειρήσεις για να ενθαρρύνει συνέργιες  και συνεργασίες, όχι μόνο στον οικονομικό αλλά και στον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα.

Τα εγκαίνια  πραγματοποιήθηκαν  παρουσία αντιπροσωπείας από την Ελλάδα  απαρτιζόμενη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου , Ιωάννη Τσαμίχα, τον Γενικό Γραμματέα Πάνο Βαμβακάρη και τον Επικεφαλή  Ευρωπαϊκών έργων του , Γεώργιο Χριστόπουλο. Από Ιταλικής πλευράς  παραβρέθηκαν  ο Εκπρόσωπος της  Περιφέρειας  Απουλίας   περιφερειακός σύμβουλος για την οικονομική ανάπτυξη και τις διεθνείς σχέσεις, Alessandro Delli Noci,  ο Πρόεδρος του Gal  Terra d’Arneo, Cosimo Durante και ο Δημάρχου του Veglie, Claudio Paladini . Η συνάντηση  άνοιξε  με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου του Veglie, Claudio Paladini και  παρουσίαση συντονίστηκε από τον Διευθυντή του GAL, Giosuè Olla Atzeni. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  παρουσιάστηκαν  οι πρώτες προτάσεις για συνεργασία με την Ελλάδα από τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις των τοπικών επιχειρήσεων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα ευκαιρία που προσφέρεται στην περιοχή που ανταποκρίνεται στην ανάγκη δημιουργίας ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και πόρων προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη δύο γειτονικών χωρών που ήταν πάντα φίλοι», σχολιάζει ο Cosimo Durante, υπέρμαχος του συμφωνία συνεργασίας. Στο εξής, μεταξύ των υπηρεσιών που διατίθενται από την Gal  Terra d’Arneo στις κοινότητές της, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα διευκόλυνσης πρόσβασης σε νέες διεθνείς αγορές και η ευκαιρία έναρξης εταιρικών σχέσεων για την ανάπτυξη έργων στον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα.