5 συνολικά δράσεις της εταιρίας με τελικούς αποδέκτες τους συνανθρώπους μας

HBarilla Hellas, προσπαθείμε κάθε ευκαιρία να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, κάνοντας πράξη τις αξίες της εταιρείας, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την αλληλεγγύη και την προσφορά.

Αυτή την χρονιά, ο μήνας Δεκέμβριος σηματοδότησε τον δικό της μήνα όπου η Αγάπη μοιράζεται με κάθε τρόπο και σε κάθε αφορμή, μέσα από 5 συνολικά δράσεις της εταιρίας με τελικούς αποδέκτες τους συνανθρώπους μας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία στα πλαίσια της μακροχρόνιας σχέσης στήριξης με τα Παιδικά Χωριά SOS, συνέχισε να ενισχύει το σημαντικό έργο τους με την αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων για όλο το προσωπικό της από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

Σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, στις 08/12 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων στον χώρο του εργοστασίου της Θήβας. Από το 2009, η  εταιρεία διατηρεί εταιρική τράπεζα αίματος, εξυπηρετώντας ανάγκες όχι μόνο των εργαζομένων και των συγγενικών τους προσώπων αλλά και άλλων φορέων, σε ανταπόκριση και του ευρύτερου κοινωνικού προβλήματος ως προς την έλλειψη επάρκειας αίματος.

Ένα live cooking γεύμα προσέφερε η εθελοντική ομάδα της Barilla Hellas στα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, την Τρίτη 14/12. 19 μαθητές και 12 μέλη του προσωπικού απόλαυσαν τις ξεχωριστές συνταγές που ετοίμασαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Θήβας, ενώ η εταιρεία κάλυψε τις ανάγκες του νηπιαγωγείου για τον επόμενο χρόνο σε ζυμαρικά και μπισκότα GranCereale.

Οι δράσεις προσφοράς συνεχίστηκαν την Τετάρτη 15/12, όπου με την υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων «Τhe Love Van» και «Αυτοδιαχειριζόμενη Κοινωνική Κουζίνα Μοναστηράκι», εργαζόμενοι της Barilla Hellas μαγείρεψαν και μοίρασαν 200 μερίδες φαγητού για τους άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς η εταιρεία έχει διαθέσει περισσότερα από 400 κιλά προϊόντων για να συνδράμει στο έργο των δυο ομάδων.

Από την πρώτη μέρα της σύστασής της, η εταιρεία έχει σταθεί στο πλάι της Δομή Φιλοξενίας Ριτσώνας και των φιλοξενούμενών της.

Την Παρασκευή 17/12, κατά την διάρκεια της επίσκεψής της Εθελοντικής της Ομάδας για τα Χριστούγεννα, δώρισε παιχνίδια και ρουχισμό που είχαν συγκεντρωθεί από τους εργαζομένους του εργοστασίου για τα 200 παιδιά του νηπιαγωγείου της δομής, ενώ επίσης ενίσχυσε τις ανάγκες του πρωινού τους με την δωρεά θρεπτικά προϊόντων GranCereale.

Η Barilla Hellas εξακολουθεί με συνέπεια και με έντονο το κοινωνικό αίσθημα ευθύνης να είναι αρωγός σε κάθε μικρή και μεγάλη πρωτοβουλία στήριξης συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη, μοιράζοντας απλόχερα την Αγάπη μέσα από τις δράσεις και τα υψηλής αξίας προϊόντα της.

( Η Barilla Hellas είναι Μέλος Στήριξης του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας)