Στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ και  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των special events στο Level D του Helexpo στο Μαρούσι. θα διεξαχθούν τα  ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας.

Ένα από αυτά θα έχει άρωμα και γεύση Ιταλίας με οδηγό την κα Γεωργία Κουτσούκου η οποία θα μαγειρέψει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο συνταγή από την Καλαβρία.

Η Γεωργία Κουτσούκου σπούδασε στη Ρώμη της Ιταλίας στην πανεπιστημιακη σχολή διερμηνεων μεταφραστών στο Universita degli studi di Roma. Όμως η αγάπη της για τις νοστιμιές της μητέρας Γης και τις ωραίες πρώτες ύλες της άνοιξαν τον δρόμο για την γαστρονομία και τη μαγειρική διάπλατα. Σπούδασε στη σχολή μαγειρικής στην Αθήνα και ασχολήθηκε από τα πρώτα της βήματα με την προώθηση της Ελληνικής κουζίνας μέσα από σύγκριση γαστρονομικών, κοινωνικών και ποκιτισμικων στοιχείων με την Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα τη Σικελία. Ειναι ιδιαίτερα γνωστή στη Μεσίνα και στην Κατανια όπως και στο Παλέρμο για την προώθηση του ελληνικού μεζέ ( tapas) αλλά και τα εξαιρετικά της μενού ελληνικής κουζίνας σε συνδιασμό με τα σιτσιλιανικα κρασιά. Με ιδιαίτερη δράση και στην Ελλάδα σε μεγάλα γαστρονομικά γεγονότα όπως Tinos Food paths, Σχολείο τουρισμού Καλαμάτας, παγκόσμιο συνέδριο τουρισμού στην Ίο. Αρθρογραφεί, γράφοντας μαγειρικές ιστορίες σε ηλεκτρονικά αλλά και σε ευρείας κυκλοφορίας περιοδικά..

Πρόσφατα δημιούργησε η ίδια το project ” Γαστρονομική ενσυναισθηση”  το οποίο διδάσκει σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Διδάσκει μαγειρική στο ΙΕΚ PRAXIS όχι μόνο μέσα στην αίθουσα αλλά σε μια δες παραγωγής, οινοποιεία, αποστακτήρα κ άλλους παρόμοιους χώρους ώστε οι μαθητές να έρθουν σε πραγματική επαφή και με τη γη αλλά με τον ίδιο τον παραγωγό. Είναι υποψήφια για βραβείο στον ΕΟΑΝ για τη ανακύκλωση φαγητού.

Της αρέσει να δημιουργεί συνταγές από την αρχή αλλά και να αναβιώνει κάποιες που δεν χρησιμοποιούνται πια. “Ταξιδεύω και μαγειρεύω” λέει η ίδια.