Ο Claudio Mariotto στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μαζί με μερικούς άλλους ντόπιους οινοποιούς, επανάφερε ένα εγκαταλελειμμένο αμπέλι, το Timorasso για την παραγωγή ενός ‘’μεγάλου’’ λευκού κρασιού του Πιεμόντε .
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1921 από τον προπάππου του Bepi και συνεχίστηκε από τον παππού του Salvatore και τον πατέρα του Oreste.
Το οινοποιείο βρίσκεται στο χωριουδάκι Vho, στους πρώτους λόφους πίσω από την Tortona, στο νοτιοανατολικό άκρο του Πιεμόντε.
Τα αμπέλια καλλιεργούνται μεταξύ 150 και 400 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχουν έκταση περίπου 900 εκταρίων.
Οι κύριες ποικιλίες σταφυλιών είναι Barbera, Cortese, Timorasso και Dolcetto.
O εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας συνάντησε κατά τη διάρκεια της ημέρας ελληνικές εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας κρασιών, επιλεγμένες από το Επιμελητήριο μας, οι οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της.