Πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαριου 2024 τo workshop με τo ιταλικό οινοποιείο CANTINA BLASI στα γραφεία του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
Η CANTINA BLASI από την περιοχή της UMBRIA, παράγει εκλεκτά κρασιά από το 2009.
Η Umbria έχει μια αρχαία παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια λόγω και της κατοίκησης της από τους Ετρούσκους που η αμπελοκαλλιέργεια ήταν μια από τις βασικές δραστηριότητές τους.
Για τον λόγο αυτό η οικογένεια Blasi αποφάσισε να φυτέψει ορισμένες καθιερωμένες γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών της Umbria, όπως το Trebbiano Spoletino, Grechetto και Sangrantino, αλλά και να επικεντρωθεί και στις διεθνείς ποικιλίες αμπέλου που ταιριάζουν καλύτερα στο μικροκλίμα και τα εδάφη του δικού του αγροκτήματος.
Κάθε χρόνο, η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις χημικές και γευστικές παραμέτρους των σταφυλιών ,προκειμένου να φτάσουν στο κελάρι στην καλύτερη στιγμή τους.
Εδώ τα σύγχρονα πιεστήρια και οι ανοξείδωτες δεξαμενές είναι τα σημαντικά εργαλεία για την οινοποίηση.
Οι δεξαμενές είναι θερμικά κλιματιζόμενες και μεταβλητού μεγέθους, επειδή όλα τα σταφύλια συλλέγονται και περνούν το στάδιο της οινοποίησης ξεχωριστά.
H εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας συνάντησε κατά τη διάρκεια της ημέρας ελληνικές εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας κρασιων, επιλεγμένες από το Επιμελητήριο μας, οι οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της.