Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η FOOD EXPO 2024! Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας  συμμετείχε για άλλη μία χρονιά συστήνοντας παραδοσιακά ιταλικά προϊόντα υψηλής ποιότητας στην ελληνική αγορά, σε περισσότερους από 40.000 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης.

 

BIRRA DOLOMITI

KUFFIARI-BOTTEGA DEI SAPORI

GRONDONA PASTICCERIA , BONIFANTI PANETTONI

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Ιταλός Πρέσβης Paolo Cuculi, η Εμπορική Σύμβουλος  της ιταλικής πρεσβείας Ghiti Purlak μαζί με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Ιωάννη Τσαμίχα, τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Βαμβακάρη, τον Διευθυντή του Ι.C.E. (Italian Trade Agency) Fabrizio Camastra και τον Δήμαρχο Martano Fabio Tarantino  επισκέφτηκαν την ιταλική αποστολή στο περίπτερο του I.C.E. (Italian Trade Agency) και στη συνέχεια το περίπτερο του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας όπου φιλοξένησε 4 ιταλικές εταιρείες την Grondona Pasticceria , την Bonifanti Panettoni, την Kuffiari – Bottega dei sapori και την Birra Dolomiti.

Από αριστερά προς τα δεξιά  Διευθυντής του Ι.C.E. (Italian Trade Agency) Fabrizio Camastra , ο Ιταλός Πρέσβης Paolo Cuculi και ο πρόεδρος του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας Τσαμίχας Ιωάννης

Από αριστερά προς τα δεξιά  Διευθυντής του Ι.C.E. (Italian Trade Agency) Fabrizio Camastra , ο Ιταλός Πρέσβης Paolo Cuculi, ο Δήμαρχος Martano Fabio Tarantino και ο πρόεδρος του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας Τσαμίχας Ιωάννης

Οι εκπρόσωποι των ιταλικών εταιρειών είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πολλές συναντήσεις με ενδιαφερόμενους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης  και οι προοπτικές για συνεργασία είναι ευοίωνες με τα ιταλικά προϊόντα να βρίσκουν το δρόμο για τα ράφια των ελληνικών καταστημάτων.

Το COOKING CLASS του Ιταλού chef  Giovanni Scaraggi,  ιδιοκτήτη των δύο εστιατορίων Sole Giaguaro, μία πρωτοβουλία του γραφείο  Ι.C.E.Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας προσέλκυσε ζωηρό ενδιαφέρον. Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με το καταπληκτικό σε παρουσίαση και γεύση πιάτο που περιλάμβανε μπριζόλα μπακαλιάρου μαγειρεμένη στο λάδι, με τυπική μεσογειακή σάλτσα με βάση ντομάτα, κάπαρη, γαύρο σε λάδι, crumble από ταράλι και τηγανητό chard.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ιωάννης Τσαμίχας, κατά την επίσκεψή του στην έκθεση, δήλωσε σχετικά «Το περίπτερο του Επιμελητηρίου προσφέρει και φέτος εμπειρίες για απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την ανταπόκριση που έλαβε και είμαι σίγουρος ότι και τα ιταλικά προϊόντα που φιλοξενούμε φέτος θα βρουν το δρόμο προς την ελληνική αγορά, ώστε να τα απολαμβάνουμε στο τραπέζι μας.»

Personale di Camera
Από αριστερά προς τα δεξιά :Mario Giannotti (Προ΄ι΄στάμενος Εμπορικού Τμήματος,Sabrina Brevetti (αναπληρώτρια Γεν.Γραμματέας) και Παναγιώτης Βαμβακάρης (Γενικός Γραμματέας)

 

Ultime notizie