VESPA Gtv ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΥΘΟΥ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥ: Ο ΧΑΜΗΛΟΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΠΟΡ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ HITECH ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

 ΝΕΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΦΩΤΑ FULL LED KAI ΣΥΣΤΗΜΑ KEYLESS.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 300 HPE, ΜΕ ΙΣΧΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 23 CV, Ο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ VESPA.

 Από τη γέννησή της το 2006, η Vespa Gtv υπήρξε ο πρεσβευτής του πιο αγνού κλασικισμού στην οικογένεια Vespa, χάρη στο “faro basso” (χαμηλό προβολέα), τοποθετημένο επάνω στο μπροστινό φτερό και το γυμνό τιμόνι από μεταλλικό σωλήνα, στοιχεία θυμίζουν το στυλ των πιο εμβληματικών μοντέλων.

Το 2023, η Vespa Gtv κυκλοφορεί σε μια εντελώς επαναστατική έκδοση, διατηρώντας τις επιβεβλημένες ομοιότητες με την προέλευση του μύθου, αλλά συνδυάζοντάς τις με ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικό πακέτο εξοπλισμού και νέα σπορ φινιρίσματα. Το αποτέλεσμα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός παράδοσης και νεωτερισμού, κλασικισμού και τόλμης, που συναντιούνται στην πιο αυθεντικά σπορ Vespa.

Η νέα Vespa Gtv είναι εξοπλισμένη με τον ισχυρό κινητήρα 300 hpe (High Performance Engine) μονοκύλινδρο, 4-βάλβιδο, υγρόψυκτο, με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Η μέγιστη ισχύς του φτάνει τα 17,5 kW (23,8 CV). Πρόκειται για τον κινητήρα με την υψηλότερη απόδοση που έχει τοποθετηθεί σε Vespa.

 

Αυθεντικό στυλ, ακόμα πιο σπορ

Η νέα Vespa Gtv εξελίσσεται υπό το πρόσημο του σπορ χαρακτήρα και φέρει τις σημαντικές στυλιστικές βελτιώσεις που εισήγαγε η νέα σειρά GTS, με ακόμα πιο εκλεπτυσμένα φινιρίσματα και κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Σύστημα φωτισμού full LED, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού χαμηλού προβολέα, ενώ o νέος πίνακας οργάνων διατηρεί το κομψό κυκλικό σχήμα, αλλά είναι πλέον εντελώς ψηφιακός, μια λύση που επιτρέπει στον οδηγό να επωφεληθεί από τις παρεχόμενες δυνατότητες του συστήματος συνδεσιμότητας VESPA MIA (διαθέσιμο ως αξεσουάρ).

Ο πίνακας οργάνων συνδέεται με το τιμόνι μέσω ενός αυθεντικού βραχίονα με πρόβολο και περικλείεται από μία επιθετική μάσκα, μικρών διαστάσεων και ξεκάθαρα αγωνιστικής έμπνευσης: κινούμενο από τρεις οριζόντιες σχισμές, είναι βαμμένο στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα. Η μάσκα διατίθεται και σε πορτοκαλί απόχρωση, ως αξεσουάρ, για ακόμα πιο τολμηρή εμφάνιση.

Στο κέντρο της μπροστινής ποδιάς, η χαρακτηριστική “γραβάτα” έχει σπορ πλευρικές σχισμές και τονίζεται από τις πορτοκαλί γρίλιες. Οι ζάντες έχουν νέα σχεδίαση με πέντε μπράτσα και είναι βαμμένες σε μαύρη ματ  απόχρωση με πορτοκαλί γραφικά στο κανάλι.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της Vespa Gtv είναι η δίχρωμη μονοθέσια σέλα με αγωνιστική εμφάνιση, ενώ στο πίσω μέρος μπορεί να τοποθετηθεί ένα σκληρό κάλυμμα στο χρώμα του αμαξώματος, μια αναφορά στα τυπικά φέρινγκ των αγωνιστικών Vespa. Το κάλυμμα διατίθεται ως ξεχωριστό αξεσουάρ και είναι αφαιρούμενο. Η σέλα είναι, ωστόσο, εγκεκριμένη ως διθέσια, ευρύχωρη και άνετη και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο τεχνικό σχέδιο και οριζόντια θερμοκόλληση, πλαισιωμένη  από αντίθετες πορτοκαλί ραφές.

Η γενική εμφάνιση της Vespa Gtv ξεχωρίζει για το μαύρο ματ φινίρισμα που χαρακτηρίζει το χαμηλό φανάρι και το πίσω φως, το προφίλ περιμετρικά του αμαξώματος, τη χειρολαβή και τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, το κάλυμμα της εξάτμισης, τους καθρέφτες, τη στήριξη και το πλαίσιο του πίνακα οργάνων.

Η νέα Vespa Gtv είναι διαθέσιμη σε δύο αποχρώσεις, μπεζ ματ “Beige Avvolgente Opaco" και μαύρο γυαλιστερό “Nero Convinto”, με πορτοκαλί γραφικά στην μπροστινή μάσκα και τα πλαϊνά.

 

Hitech εξοπλισμός

Η Vespa Gtv αγκαλιάζει την τεχνολογία και την ταξιδιωτική διάθεση, χαρακτηριστικά της πρόσφατης εξέλιξης της οικογένειας Vespa Gts – το διάσημο “Vespone”. Επομένως, η εργονομία της είναι η τέλεια εργονομία Vespa, ενισχυμένη από την άνεση και το μεγάλο σώμα. Η θέση οδήγησης είναι φυσική, επιτρέποντας τον πλήρη έλεγχο του οχήματος και την απόλυτη άνεση ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις.

Η ευκολία και η πρακτικότητα ενισχύονται με το σύστημα Keyless, το οποίο επιτρέπει την ενεργοποίηση της ανάφλεξης χωρίς χρήση του παραδοσιακού κλειδιού. Στο εσωτερικό της ποδιάς, ο κλασικός διακόπτης με κλειδαριά αντικαθίσταται από έναν πρακτικό δέκτη. Για την εκκίνηση του οχήματος αρκεί ένα μόνο άγγιγμα και το γύρισμα του δέκτη στη θέση ΟΝ. Ο κινητήρας ξεκινά με τον συνηθισμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας το κουμπί που βρίσκεται στο δεξί μπλοκ χειριστηρίων.

Η υιοθέτηση του νέου ψηφιακού LCD πίνακα οργάνων επιτρέπει την εμφάνιση ενός μεγάλου εύρους πληροφοριών (μέγιστη ταχύτητα, μέση ταχύτητα, τρέχουσα κατανάλωση, μέση κατανάλωση, αυτονομία και κατάσταση φόρτισης μπαταρίας), καθώς και όλων των ειδοποιήσεων σχετικά με κλήσεις, μηνύματα και μουσική, εάν το όχημα είναι συνδεδεμένο μέσω smartphone με την πλατφόρμα πολυμέσων VESPA MIA (διατίθεται ως ξεχωριστό αξεσουάρ).

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης μια θύρα USB, που βρίσκεται στο ντουλαπάκι στο εσωτερικό της ποδιάς, ενώ η ευρύχωρη θήκη κάτω από τη σέλα διαθέτει ταπέτο.

Στον τομέα της ασφάλειας, διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό ο ηλεκτρονικός έλεγχος πρόσφυσης ASR e σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών ABS

Η νέα Vespa Gtv είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Vespa, με ενδεικτική τιμή λιανικής 6.999 €.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα στην ιστοσελίδα Vespa

https://www.vespa.com/gr_EL/models/gtv/