Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας συμμετέχει για άλλη μία χρονιά στη µεγαλύτερη έκθεση Τροφίµων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, αποτελώντας πόλο έλξης για περισσότερους από 40.000 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης. Η FOOD EXPO φιλοξενείται στο Metropolitan EXPO από τις 9-11.03.2024.

Το Ελληνο-Ιταλικό  Επιμελητήριο Αθήνας παρουσιάζει στους επισκέπτες της έκθεσης τις Ιταλικές εταιρείες LA BOTTEGA DEI KUFFIARI, GRONDONA – BONIFANTI e BIRRA DOLOMITI μέσω του αντιπροσώπου της DMA Smart Freight Solutions. Το KUFFIARI είναι ένα ιστορικό αρτοποιείο που χρονολογείται από το 1800 και βρίσκεται στην καρδιά της Grecìa Salentina, στο Zollino. Η GRONDONA BONIFANTI παρασκευάζει υπέροχα γλυκίσματα, με τα περίφημα πανετόνε να αποτελούν το σήμα κατατεθέν της. Η BIRRA DOLOMITI έχει ιστορία 120 ετών και παράγεται με την παραδοσιακή συνταγή στην Pedavena.

Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου , οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο COOKING CLASS με τον σεφ και ιδιοκτήτη των εστιατορίων “Sole Giaguaro”  κο Τζιοβάνι Σκαράγκι, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Agenzia ICE Atene. Το μάθημα μαγειρικής θα διεξαχθεί  από τις 12.15 έως τις 13.00 στη Μεσογειακή Σκηνή Γαστρονομίας/”Mediterranean Gastronomy Stage” (ειδικός χώρος Αίθουσας 1).

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ιωάννης Τσαμίχας δήλωσε σχετικά: «Οι επισκέπτες της FOOD EXPO θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από αυθεντικά ιταλικά εδέσματα με μακρά ιστορία. Το Επιμελητήριο βρίσκεται πάντα δίπλα στις ιταλικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και σε κάθε ευκαιρία τις συστήνει στην αγορά.»

Ultime notizie