Η ιστορία της οικογένειας Cecchi ξεκινά το μακρινό 1893, όταν ο Luigi Cecchi, χάρη στις ικανότητές του ως γευσιγνώστης κρασιών, δημιούργησε μία δυναστεία που εξακολουθεί να είναι γνωστή και να εκτιμάται έως σήμερα για την παραγωγή ποιοτικού οίνου.
Ήδη από τη δεκαετία του 1930, το όνομα της οικογένειας ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα της χώρας πραγματοποιώντας μία ασταμάτητη ανάπτυξη.
Στη δεκαετία του 1970, η οικογένεια μετακόμισε στο δήμο Castellina in Chianti, μια ιστορική περιοχή παραγωγής Chianti Classico, όπου δημιούργησε μία σειρά παραγωγής οίνων που αποτελεί ακόμη και σήμερα εγγύηση σταθερής ποιότητας.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η οικογένεια αποφάσισε να ασχοληθεί και με άλλες ποικιλίες αμπέλου:στην περιοχή San Gimignano παράγει την ποικιλία Vernaccia, και στη Maremma το Morellino.
Σήμερα, η Οικογένεια Cecchi αντιπροσωπεύει ένα από τα κορυφαία ονόματα τόσο για την ανάπτυξη-επέκταση των αμπελώνων της όσο και για την εξαιρετική ποιότητα των κρασιών της.
Το 2000, μία σημαντική χρονιά για την εταιρεία κατά την οποία επενδύει στην επαρχία της Ούμπρια, στην περιοχή Montefalco και στο κρασί που παράγεται εδώ: το Sagrantino.
Φέτος η οικογένεια Cecchi γιορτάζει 130 χρόνια αφιερωμένα στην παράδοση, στην αδιάκοπη δέσμευση και ενίσχυση της εταιρικής κληρονομιάς και στην τεχνογνωσία της βιώσιμης προσέγγισης.
H εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας συνάντησε κατά τη διάρκεια της ημέρας ελληνικές εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας κρασιών, επιλεγμένες από το Επιμελητήριο μας, οι οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της.