Καιρικές συνθήκες: ηλιοφάνεια με 20,2 – 22,1°C θερμοκρασία αέρα και 31,2 – 35,0°C θερμοκρασία οδοστρώματος

Frédéric Vasseur – Capo del team Alfa Romeo Racing e CEO di Sauber Motorsport AG

«Η συγκομιδή δύο βαθμών στον εντός έδρας αγώνα ήταν για εμάς ένας καλός τρόπος να ευχαριστήσουμε το κοινό για όλη την υποστήριξη που μας έδωσε. Ο Antonio έκανε έναν καλό αγώνα και κατάφερα να μείνει ψύχραιμος τερματίζοντας στην 9il θέση. Ελπίζουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα θα του δώσει επιπλέον κίνητρο να αγωνιστεί δυνατά μέχρι το τέλος της σαιζόν και να βοηθήσει την ομάδα. Δυστυχώς για τον Kimi ο αγώνας δεν ήταν το ίδιο καλός. Πάντα είναι δύσκολο να εκκινείς από τα pit, αλλά η λάθος επιλογή ελαστικών ήταν εκείνη που του στέρησε                                                                                        κάθε ελπίδα να κατακτήσει βαθμούς στον αγώνα.»

  

Kimi Räikkönen (vettura 7 – “Stelvio”)

15il θέση, Ταχύτερος Γύρος 1:24.419

Ελαστικά: 26 γύροι με τη μέση γόμα και 26 με την μαλακή γόμα

«Ήταν ένα άσκημο αγωνιστικό τριήμερο. Πρώτα το λάθος μου στις κατατακτήριες δοκιμές που μας ανάγκασε να αλλάξουμε κιβώτιο. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να αλλάξουμε και κινητήρα και να ξεκινήσουμε από τα pit, αλλά κάναμε λάθος επιλογή ελαστικών. Κοιτάζουμε μπροστά τώρα για τον αγώνα στη Σιγκαπούρη που πιστεύω ότι δεν μπορούν να πάνε χειρότερα τα πράγματα.»

 

Antonio Giovinazzi (αριθμός μονοθεσίου 99 – “Giulia”)

9il θέση, Ταχύτερος Γύρος 1:24.503

Ελαστικά: 21 γύροι με τη μαλακή γόμα και 31 με τη μέση γόμα

«Ήταν μια καλή ημέρα σήμερα για την Ιταλία. Θα ήθελα να αφιερώσω τους δύο βαθμούς που κέρδισα σε όλους τους Tifosi. Είμαι χαρούμενος με το δικό μου αποτέλεσμα και βέβαια που κέρδισε η Ferrari. Είναι απίστευτο για έναν Ιταλό οδηγό να κερδίζει βαθμούς μέσα στην χώρα του. Το ξεκίνημα με τα μαλακά ελαστικά και στη συνέχεια η χρησιμοποίηση της μέσης γόμας τελικά ήταν η καλύτερη επιλογή, αλλά έδωσα μάχη για να κρατήσω πίσω μου την McLaren του Noris. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά ανταμειφθήκαμε για τη σκληρή δουλειάς, ειδικά μετά την ατυχία στο Spa. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυνατά. Είμαι ικανοποιημένος για όλους τους ανθρώπους της ομάδας και όλους τους φίλους μας.»