Η Alfa Romeo συμμετέχει σε μία ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμή του διάσημου Ιταλού συνθέτη που έντυσε με τη μουσική του μερικά από τα πιο δημοφιλή γουέστερν στην ιστορία του κινηματογράφου.

Με μία ξεχωριστή εκδήλωση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, θα τιμήσει την Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Οκτωβρίου τον διάσημο Ιταλό συνθέτη Ennio Morricone. Η υπόγεια Ρωμαϊκή Δεξαμενή του Διοκλητιανού στη Λάρισα θα φιλοξενήσει την προβολή της θρυλικής ταινίας «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» του 1966 που χαρακτηρίστηκε από την αριστουργηματική μουσική του Morricone.

Το παρών στην εκδήλωση θα δώσει η Alfa Romeo, μία μάρκα που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους κινηματογραφικούς σκηνοθέτες, με μοντέλα της όπως η Spider “Duetto” στην ταινία «Ο Πρωτάρης» του 1967 και η 6C στην ταινία «Ο Νονός» του 1972 να αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην 7il τέχνη.

«Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» είναι η τρίτη ταινία της «Τριλογίας των Δολαρίων», μετά το «Για Μια Χούφτα Δολάρια» (1964) και το «Μονομαχία Στο Ελ Πάσο» (1965). Σκηνοθετήθηκε από τον Sergio Leone, με τον οποίο ήταν συμμαθητής ο Morricone, με πρωταγωνιστές στους αντίστοιχους ρόλους τους Clint Eastwood, Lee Van Cleef και Eli Wallach.

Η ταινία συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και προβάλλεται για πρώτη φορά παγκοσμίως σε χώρο αρχαιολογικού μνημείου. Παράλληλα στο χώρο της προβολής το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τα μοντέλα της Alfa Romeo που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.