• Το Abarth 124 θα συμμετάσχει στο Ράλι της Ρώμης, 5ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) και παράλληλα 4ο γύρο του Abarth Rally Cup.
• Στην αφετηρία θα βρεθεί ο Andrea Nucita που μέχρι στιγμής προηγείται στη βαθμολογία του Abarth Rally Cup, καθώς και δύο ακόμα Abarth 124 rally με τους Zelindo Melegari και Dariusz Polonski.
• Μετά τις επιτυχίες του 2017 και 2018, το 124 rally είναι έτοιμο να επαναλάβει και φέτος μία εντυπωσιακή εμφάνιση στις γρήγορες ειδικές του αγώνα.
Τρία Abarth 124 Rally θα βρεθούν στην αφετηρία του Rally di Roma Capitale, 5ο γύρο του ERC και 4ο γύρο του Abarth Rally Cup. Το αγωνιστικό μοντέλο της μάρκας με σήμα το Σκορπιό έχει ήδη αποδείξει τη δυναμική του στο συγκεκριμένο αγώνα το 2017 και το 2018 και είναι έτοιμο να επαναλάβει και φέτος μία εντυπωσιακή εμφάνιση.
Ο αγώνας της Ιταλικής πρωτεύουσας χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες σε διάρκεια ειδικές διαδρομές που περιλαμβάνουν γρήγορα, αλλά και τεχνικά κομμάτια με επιφάνειες διαφορετικού επιπέδου πρόσφυσης. Αυτές οι ανομοιογενείς συνθήκες ταιριάζουν στο 124
rally λόγω της ισορροπίας που έχει το μοντέλο της Abarth, αλλά και της δυνατότητας παραμετροποίησης στοιχείων της απόδοσης του κινητήρα και της μετάδοσης κατά τη διάρκεια της ειδικής. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών το 124 rally δίνει την ευκαιρία στον οδηγό να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, στοιχείο που έγινε ξεκάθαρο στους δύσκολους χειμερινούς αγώνες με τις παγωμένες ή χιονισμένες επιφάνειες.

Στον αγώνα της Ρώμης θα κάνει το ντεμπούτο του ως Αγωνιστικός Διευθυντής της Abarth ο Francesco Italo Senesi που αντικαθιστά τον Giovanni Bernacchini. Ο Senesi έχει μακρά σχέση με την Abarth έχοντας αναλάβει σειρά θέσεων, ενώ είχε συνεργαστεί με τον Bernacchini στην εξέλιξη του προγράμματος αγωνιστικών μοντέλων για πελάτες.
Το Rally di Roma Capitale θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου αφού τα πληρώματα θα έχουν συμπληρώσει 850 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 203 σε 16 ειδικές διαδρομές.
Οι δηλώσεις των οδηγών των Abarth 124 rally
Andrea Nucita (Bernini Rally): “Σαφώς εστιάζουμε στο Abarth Rally Cup, αλλά παράλληλα και στο ERC2. Οι διαδρομές ταιριάζουν πολύ καλά στο αυτοκίνητο μας.”

Zelindo Melegari (Bernini Rally): “Ανυπομονώ να δοκιμάσω το Abarth 124 rally στην άσφαλτο. Είναι πολύ διασκεδαστικό αυτοκίνητο σε αυτή την επιφάνεια. Είμαι ενθουσιασμένος που ως Ιταλός θα συμμετέχω με ένα Ιταλικό αυτοκίνητο.”

Dariusz Polonski: “Έχω περισσότερη εμπειρία στην άσφαλτο από το χώμα, αλλά όχι με το Abarth 124 rally. Πιστεύω ότι τα Ιταλικά πληρώματα θα είναι πολύ γρήγορα σε αυτό τον αγώνα.”

Βαθμολογία του Abarth Rally Cup
1) Nucita – Ferrara (ITA) – 62 βαθμοί
2) Polonski – Sitek (POL) – 51 βαθμοί
3) Monarri – Chamorro (SPA) – 25 βαθμοί
4) Garcia Perez – Diaz Negrin (SPA) – 18 βαθμοί
5) Nitišs- Kulšs (LVA) – 15 βαθμοί