Η Selektia Italia γεννήθηκε στην Τοσκάνη το 2008 από τη μακρόχρονη εμπειρία του ιδιοκτήτη της, Simone Calugi, στηv συλλογή, την παραγωγή και την πώληση τρούφας. Όλα ξεκίνησαν από τον προπάππου του Simone που ξεκίνησε το κυνήγι τρούφας στην Τοσκάνη.
Μια παράδοση 4° γενεών που παραμένει με την πάροδο του χρόνου .Ένα έμφυτο πάθος που πέρασε από τον πατέρα του, Renato Calugi , εξαιρετικός κυνηγός τρούφας και διάσημος επιχειρηματίας της Τοσκάνης.
Η Τοσκάνη είναι μια από τις σημαντικότερες περιοχές για τις τρούφες. Η συγκομιδή αφορά κυρίως τη λευκή τρούφα(Tuber magnatum Pico), την πιο εκλεπτυσμένη, και στη δεύτερη θέση άλλα είδη που είναι διαθέσιμα σε όλη την περιοχή.
Αδιαμφισβήτητος στόχος της Selektia είναι η επιδίωξη της αριστείας, για παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας.
H εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας συνάντησε κατά τη διάρκεια της ημέρας ελληνικές εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας εκλεκτών προ’ι’όντων διατροφής καθώς και τρούφας , επιλεγμένες από το Επιμελητήριο μας, οι οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της.