Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην προώθηση και ανάδειξη της αγροδιατροφικής κληρονομιάς της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Μαΐου στο Capaccio Paestum στην επαρχία του Σαλέρνο.
Η εκθεσιακή εκδήλωση, που πραγματοποιείται για 14η φορά, διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Τμήματος Γεωργίας της Περιφέρειας Καμπανίας, του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Σαλέρνο και του Confesercenti της επαρχίας του Σαλέρνο. Αποτελούσε μια ευκαιρία για τους παραγωγούς, τους διεθνείς αγοραστές και τους φορείς του αγροδιατροφικού τομέα να συναντηθούν, να υποστηρίξουν την υπεροχή των προϊόντων Made in Italy και να ενισχύσουν την παρουσία τους στις ξένες αγορές. Εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, το πρόγραμμα περιελάμβανε master classes, εργαστήρια και συναντήσεις B2B, σχεδιασμένες να προωθήσουν την ανταλλαγή δεξιοτήτων και επιχειρηματικών ευκαιριών μεταξύ των συμμετεχόντων από διάφορα μέρη του κόσμου. Από πρακτικές συνεδρίες σχετικά με τη γευσιγνωσία και την παραγωγή τυπικών προϊόντων έως εξατομικευμένες συναντήσεις μεταξύ των εκθετών εταιρειών και επιλεγμένων αγοραστών, υπήρξαν πολυάριθμες πρωτοβουλίες. Η έκθεση επιβεβαιώθηκε ως σημείο αναφοράς για τη γνωριμία με την ιταλική αγροδιατροφική αριστεία και την έναρξη νέων επιχειρηματικών συμφωνιών.
Μεταξύ των συμμετεχόντων στη διοργάνωση του 2025 ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παναγιωτης Βαμβακάρης, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση με μια σειρά στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων. Στόχος: να προσφερθούν νέες ευκαιρίες για άνοιγμα στην ελληνική αγορά και να εδραιωθούν οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Στο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στρατηγικούς τομείς και η παρουσία του Γενικού Γραμματέα στην εκδήλωση υπογραμμίζει ακριβώς τη σημασία που αποδίδεται στον τομέα αυτό, ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς.