Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ιταλική Βραδιά Γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025, στο βραβευμένο με το Marchio Ospitalità Italiana εστιατόριο ATENIESE, στην καρδιά της Αθήνας.
Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της γαστρονομικής διπλωματίας και την ανάδειξη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας και φιλοξενίας. Τα μέλη και οι προσκεκλημένοι του Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο δείπνο γευσιγνωσίας, εμπνευσμένο από παραδοσιακές ιταλικές συνταγές, συνοδευόμενο από εκλεκτά ιταλικά κρασιά των περιοχών Langhe και TOSCANA.
Το μενού περιλάμβανε ξεχωριστές δημιουργίες όπως burrata, carpaccio di manzo, paccheri al pesto rosso, gnocchi con funghi, guanciale di manzo, salmone con aglio nero, καθώς και παραδοσιακά ιταλικά επιδόρπια όπως tiramisù και cassata siciliana.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν La 150° Bionda, την εμβληματική premium lagerμπύρα της MENABREA, της μακροβιότερης εν ενεργεία ζυθοποιίας της Ιταλίας, η οποία διανέμεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ). Η μπύρα προσφέρθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά ιταλικής γευσιγνωσίας, ενισχύοντας την αυθεντική εμπειρία των γεύσεων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στο ιταλικό εστιατόριο ATENIESE για τη συμβολή του στην προώθηση της ιταλικής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Η διάκριση υπεγράφη συμβολικά από όλα τα παρευρισκόμενα μέλη του Επιμελητηρίου, ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Τσαμίχας, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποδέχθηκαν με χαρά τους καλεσμένους και τόνισαν τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των πολιτισμικών και επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και δεσμεύεται να συνεχίσει με ανάλογες δράσεις που προάγουν τις αξίες της ποιότητας, της παράδοσης και της συνεργασίας.