Η περιήγηση Μagna Graecia 2024 στα Ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι συνθήκες καύσωνα που επικράτησαν όλες αυτές τις ημέρες ανέβασαν το δείκτη δυσκολίας κατακόρυφα. Ωστόσο, η υποδοχή που μας επιφύλασσαν οι Γκρεκάνοι, οι ντόπιοι εκπρόσωποι της ελληνόφωνης κοινότητας ήταν τέτοια, που δρόσιζε την ψυχή μας και ανανέωνε το ηθικό μας.

Αρχικά στο Crucoli, στη συνέχεια στο  Crotone, το θρυλικό Κρότωνα, και στη Bova (Μπούα, όπως ακούγεται εκεί) μοιραστήκαμε την περηφάνια της κοινής καταγωγής μας, αισθανθήκαμε αλλιώς την  έννοια του μακρινού συγγενή, του ανθρώπου που λαχταρά να γνωρίσει αυτόν που θεωρεί αίμα του. Η αίσθηση αυτή σφραγίστηκε με την επίσκεψη στο Μουσείο Γλώσσας στη Bova, το “Museo Della Lingua Greco-Calabra”. Η περιήγησή μας είχε και άλλες στάσεις, στο επιβλητικό χωριό Pentedattilo, (Πεντάδάκτυλος), στο Αλτομόντε, στο Alberobello.

Όλοι στην Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας, οφείλουμε ένα μεγάλο και θερμό  “Ευχαριστώ” σε όλους τους ανθρώπους που μας τίμησαν, μας προσέγγισαν, μας μίλησαν, μας βοήθησαν να καταλάβουμε, να νιώσουμε ότι είναι ανάγκη να κοινωνήσουμε την εμπειρία μας, ώστε η σχέση των ανθρώπων της Μεγάλης Ελλάδας, της Μagna Graecia με τους συγγενείς τους Έλληνες, να διατηρηθεί ζεστή για άλλη μια αιωνιότητα.

Τελευταία νέα