Η Αγορά της Καλαβρίας στην Ελλάδα

 

Η  γαστρονομική παράδοση της Καλαβρίας έρχεται στην Ελλάδα! Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών, έπειτα από την επιτυχή συμμετοχή του σε συγχρηματοδοτούμενο έργο (PAC) υπό την καθοδήγηση του γραφείου Διεθνοποίησης του Τμήματος Προεδρίας της Περιφέρειας Καλαβρίας, υλοποιεί το πρόγραμμα του «Agora Calabria» με στόχο να φέρει την Καλαβρία πιο κοντά μας.

Ξεκινώντας με 27 εταιρείες τοπικών προϊόντων της περιοχής, σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός εμπορικού και τουριστικού δικτύου.

Το «Agora Calabria», παρουσιάστηκε την Τετάρτη  27 Νοεμβρίου στην έδρα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών .

Εγκαινιάζοντας την συνεργασία ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Καλαβρίας,  Mario Oliverio, είπε: «Μέσα από το πρόγραμμα AGORA CALABRIA, το κοινό, οι φορείς του κλάδου και οι Έλληνες εστιάτορες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα μοναδικά και νόστιμα διατραφικά και οινοποιητικά προϊόντα της γης μας που, ειδικά στον ελληνικό λαό, ξυπνούν οικογενειακές αναμνήσεις».

Στην παρουσίαση του προγράμματος «AGORA CALABRIA – Αγορά της Καλαβρίας» συμμετείχαν οι :

Δρ. Gina Aquino – Διευθυντής της Διεθνοποίησης του Τμήματος Προεδρίας της Περιφέρειας της Καλαβρίας,

Δρ. Giovanni Guido – Σύμβουλος Γραφείου Sprint στην Καλαβρία ,

Δρ Francesco Napoli – Πρόεδρος του Confapi 2.0,

Δρ. Fabio Bruno Pisciuneri – Υπεύθυνος διεθνοποίησης της Confapi Calabria,

Και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών cav.Ιωάννης Τσαμιχας

και ο Γενικός Γραμματέας Δρ. Πάνος Βαμβακάρης.

Οι ομιλητές τόνισαν την σημασία ”Agora Calabria” για την στενότερη διασύνδεση των δύο χωρών αλλά και για το μέλλον της αμφότερης τουριστικής ανάπτυξης, ενώ αναφέρθηκαν εκτενώς στην προώθηση της μεσογειακής διατροφής που ενώνει τους δύο λαούς.

Υπογράμμισαν την ισχυρή ιστορική σχέση της Καλαβρίας με την Ελλάδα από τις πρώιμες  αποικίες των Ελλήνων της αρχαιότητας, την κληρονομιά της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia)  που πιστοποιείται και από την ”Γκραικάνικα’ μια ιδιαίτερη ελληνική διάλεκτο που   σώζεται ακόμη και σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι 27 εταιρίες θα βρίσκονται στην ΕΚΘΕΣΗ EXPOTROF -The Fine Food Exhibition, 24 – 26 Ιανουαρίου 2020, όπου στο ειδικό περίπτερο θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις με ελληνικούς φορείς τροφίμων, για την δημιουργία του δικτύου συνεργασίας.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε επίσημα η ηλεκτρονική πύλη του προγράμματος  που θα εμπλουτιστεί τους προσεχείς μήνες και θα είναι διαθέσιμη για την προώθηση της Καλαβρίας και τη δημιουργία ενός εμπορικού δικτύου μεταξύ των εταιρειών της Καλαβρίας και των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων τροφίμων και εστίασης.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με βίντεο που ξεναγεί τον θεατή στις ομορφιές της Καλαβρίας, λιγότερο γνωστές στο ελληνικό κοινό και πλαισιώθηκε από bloggers, δημοσιογράφους τηλεοπτικών και ραδιοφονικών εκπομπών από τον χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας,  από εκπροσώπους της EXPOTROF και εξειδικευμένων φορέων εκμετάλλευσης γαστρονομικών προϊόντων.

 

   

   

   


Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά:

Δρ.Πάνος Βαμβακάρης ( Γενικός Γραμματέας Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας), Δρ Giovanni Guido – Σύμβουλος  Γραφείου Sprint στην Καλαβρία, Δρ. Gina Aquino – Διευθυντής της Διεθνοποίησης του Τμήματος Προεδρίας της Περιφέρειας της Καλαβρίας, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού  Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Τσαμιχας, Δρ Francesco Napoli – Πρόεδρος του Confapi2.0, Δρ. Fabio Bruno Pisciuneri – Υπεύθυνος διεθνοποίησης της Confapi Calabria )