Το γαστρονομικό event της Νάξου, που έγινε θεσμός, ενώνει φέτος την ιταλική κουζίνα με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Στο 6ο Food Experience Graviera Naxos, λοιπόν, που πραγματοποιείται 14-16 Ιουνίου, Έλληνες και Ιταλοί σεφ θα μαγειρέψουν ιταλικές σπεσιαλιτέ χρησιμοποιώντας το διάσημο τυρί σε σπαγγέτι α λα καρμπονάρα, πίτσα ναπολιτάνα, ριζότο, μπουρδέτο και αραντσίνι.

Παράλληλα, σε cooking lessons που θα γίνουν σε εύφορα ναξιώτικα περιβόλια με παραδοσιακούς ξυλόφουρνους αλλά και εν πλω για τη μαγευτική Δονούσα, γεύσεις και αρώματα Ελλάδας και Ιταλίας θα σμίξουν, προσφέροντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Το Food Experience Graviera Naxos, το οποίο διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου. ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το τυρί που έχει χαρακτηριστεί και ως «το χρυσάφι του νησιού» και, παράλληλα, να γνωρίσει στον κόσμο τις ομορφιές της Νάξου.

Η  υπέροχη γεύση και η απαράμιλλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., του κορυφαίου προϊόντος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας, αναγνωρίστηκε ακόμη μία φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εκλεκτό, πιστοποιημένο τυρί κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το Superior Taste Award με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International Taste Institute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.

Τις προηγούμενες χρονιές, στο πλαίσιο του Food Experience Graviera Naxos, στο νησί της Αριάδνης βρέθηκαν Έλληνες Ολυμπιονίκες που μίλησαν για τη διατροφική αξία της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και τη σημασία της σωστής διατροφής στην επίτευξη των αθλητικών στόχων, ενώ γνωστοί σεφ ετοίμασαν πιάτα-έκπληξη συνδυάζοντας έθνικ στοιχεία από διαφορετικές κουζίνες, τα οποία ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Μπορείτε να δείτε ρεπορτάζ του Open σχετικά με το 6ο Food Experience Graviera Naxos εδώ.