• Το περασμένο τριήμερο η ετήσια γιορτή των φίλων της Jeep πραγματοποιήθηκε στο San Martino di Castrozza της Ιταλίας.
• Με ιδιαίτερο σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, για το σκηνικό του Camp Jeep αξιοποιήθηκαν 100 κυβικά μέτρα ξυλείας συνολικού βάρους 250 τόνων, τα οποία προέρχονται από τα δέντρα που καταστράφηκαν από τις καταιγίδες που χτύπησαν την περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο.
• Η 6η διοργάνωση του Camp Jeep στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία: περισσότεροι από 1.500 φίλοι της μάρκας με 700 αυτοκίνητα Jeep συμμετείχαν αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το στενό δεσμό μεταξύ της μάρκας και του κοινού της.
• Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το νέο Jeep Gladiator, το πιο ικανό pick-up.
• Παράλληλα την προσοχή τράβηξε και η ειδική έκδοση Jeep Wrangler 1941 της Mopar.
• Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης διεξήχθηκαν σειρά εκτός δρόμου δοκιμασιών κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της Jeep Academy.
• Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε από την εντυπωσιακή παρέλαση των Jeep που πέρασαν από το Rolle Pass σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.

Το φετινό Camp Jeep ήταν μία εντυπωσιακή γιορτή που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία του θεσμού. Στο πανέμορφο σκηνικό του San Martino di Castrozza στους Δολομίτες βρέθηκαν 700 Jeep με περισσότερους από 1.500 φίλους της μάρκας που ήρθαν από την Ευρώπη, την Αφρική, αλλά και την Ιαπωνία.

Το Camp Jeep 2019 ξεχώρισε και για τον οικολογικό του χαρακτήρα, με την ξυλεία που χρησιμοποιήθηκε για τις εγκαταστάσεις να προέρχεται από τα δέντρα που καταστράφηκαν κατά τις ισχυρές καταιγίδες που χτύπησαν την περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 250 τόνοι ξυλείας από δέντρα που έπρεπε να απομακρυνθούν ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η πληγείσα περιοχή.

Την προσοχή του κοινού τράβηξε το νέο Jeep Gladiator, το μοντέλο που σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στην κατηγορία των pick-up μετά από 27 χρόνια. Το εντυπωσιακό μοντέλο που θα είναι η πιο ικανή εκτός δρόμου πρόταση στην κατηγορία, αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2ο 6μηνο του επόμενου έτους.

Παράλληλα οι φίλοι της Jeep είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλα τα μοντέλα της μάρκας, από το θρυλικό Jeep Wrangler, έως τα Jeep Renegade, Jeep Compass, Jeep Cherokee και Jeep Grand Cherokee που εντυπωσίασε στην έκδοση Trackhawk που είναι εφοδιασμένη με τον δυνατότερο κινητήρα στην ιστορία της Jeep, τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 6,2 λίτρων απόδοσης 710 ίππων.

Η απόλυτη ελευθερία της εξατομίκευσης Jeep από την Mopar
Η έκδοση Jeep Wrangler 1941 designed by Mopar που παρουσιάστηκε στο κοινό στα πλαίσια του Camp Jeep 2019, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την απόλυτη ελευθερία εξατομίκευσης που προσφέρουν τα μοντέλα της Jeep. Η Mopar, επίσημη μάρκα υπηρεσιών after sales της Fiat Chrysler Automobiles, εξελίσσει μια ευρύτατη σειρά αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα της Jeep. Στην περίπτωση του Jeep Wrangler 1941 τα νέα στοιχεία αφορούν τόσο στην εμφάνιση (προστατευτικά στοιχεία σε μαύρο χρώμα, γραφικά στο καπό και τις πόρτες, ειδικοί λασπωτήρες, κ.α.), όσο και στις εκτός δρόμου επιδόσεις, με αναβαθμισμένη ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος και σύστημα εισαγωγής με σνόρκελ. Όλα τα αξεσουάρ της Mopar είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα μοντέλα της Jeep και έχουν όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις για νόμιμη χρήση στο δρόμο.

Ο κόσμος της Jeep στην καρδιά των Δολομιτών
Αναμφίβολα η εστίαση των επισκεπτών του Camp Jeep 2019 ήταν στις εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της μάρκας, οι οποίες δοκιμάστηκαν σε ειδικά σχεδιασμένες από τους εκπαιδευτές της Jeep Academy διαδρομές. Παράλληλα όμως το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και την ιστορία της μάρκας, μέσα από την έκθεση που στήθηκε με ιδιαίτερα σπάνιες ειδικές εκδόσεις από μοντέλα της περιόδου 1960 – 1990. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες και ολοκληρώθηκε ιδανικά από την παρέλαση των οχημάτων που πέρασε το διάσημο πέρασμα Rolle σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.