Η Gruppo Cucine, η εταιρεία ηγέτης στα έπιπλα κουζίνας σε συνεργασία με την Miele, ένα κορυφαίο όνομα στον κλάδο των premium οικιακών συσκευών, εγκαινίασαν το πρώτο υβριδικό τους κατάστημα.
Το νέο κατάστημα στην Βούλα, αντιπροσωπεύει τα καλύτερα στοιχεία των δύο brands, τα οποία συνδυάζονται μοναδικά μέσω της κοινής φιλοσοφίας τους: να δημιουργούν εμπειρίες, με πρωταγωνιστές την καινοτομία, την ποιότητα και το premium design.Πρόκειται για μια πρωτοποριακή στρατηγική συνεργασία, μέσα από την οποία η Gruppo Cucine όσο και η Miele στοχεύουν να προσφέρουν μια ολιστική καταναλωτική εμπειρία, με έξυπνες λύσεις και εργονομικές προτάσεις έξω και πέρα από τα συνηθισμένα.
Μια πρόταση one stop shop αφού βρίσκεται σε ήδη υπάρχον κατάστημα με είδη υγιεινής, που ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από πλακάκια δαπέδου, έπιπλα κουζίνας, ηλεκτρικές συσκευές μέχρι και μπάνια, ότι χρειάζεται για το εσωτερικό ενός σπιτιού.
Συνδυάζοντας τις κοινές τους φιλοσοφίες, οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους και επαναπροσδιορίζουν την αντίληψή μας για τους χώρους που ζούμε, συνδυάζοντας καινοτόμες συσκευές κουζίνας με ξεχωριστά έπιπλα κουζίνας για να δημιουργήσουν μοναδικές αναμνήσεις και εμπειρίες.
Οι δύο εταιρίες, με απόλυτη αφοσίωση στην ποιότητα, την καινοτομία και τη διαχρονική αισθητική, ενθαρρύνουν τον επισκέπτη να γιορτάσει τον απροσδόκητο και βαθύ αντίκτυπο των μικρών στιγμών και των αναμνήσεων που δημιουργούνται μέσα στην κουζίνα.
Για τα εγκαίνια του νέου Miele X Gruppo Cucine Concept Store, οι δύο εταιρείες διοργάνωσαν ένα ολοήμερο concept event, χωρισμένο σε δύο ενότητες.
Η πρώτη ενότητα ήταν αφιερωμένη σε εκπροσώπους των media, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δουν σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία των συσκευών Miele, με ένα ξεχωριστό Cooking Class από το exclusive σεφ της Miele, Αλέξανδρο Συνγκιρίδη, ανακαλύπτοντας τις ασυναγώνιστες δυνατότητες των AI συσκευών της Miele αλλά και την κομψή εργονομία του χώρου, που προσφέρουν τα έπιπλα κουζίνας της Gruppo Cucine.
Η δεύτερη ενότητα αφορούσε σε διακεκριμένους αρχιτέκτονες και κατασκευαστές, η οποία πλαισιώθηκε από ιδιαίτερες γεύσεις και ένα ξεχωριστό wine tasting από τον οινολόγο Αρτέμη Λάινα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Gruppo Cucine, Γιώργο Λεβεντάκη : «Για εμάς το συγκεκριμένο concept, είναι βασισμένο στο όραμα, που από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι σήμερα, υπηρετούμε και δεν είναι άλλο από το να προσφέρουμε στους πελάτες μας εμπειρίες και λύσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά μέσα σε μια κουζίνα ολοένα και καλύτερη. Αποτελεί μια Παγκόσμια πρωτιά, αφού είμαστε η πρώτη εταιρεία που συμπράττει με τη Miele για να δημιουργήσουμε από κοινού κάτι πρωτοποριακό.»
Από την πλευρά του ο CEO της Miele Hellas, Θάνος Κυριαζής  δήλωσε: «Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ένα High – end πείραμα, το οποίο όμως έχει έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να προσφέρει στον επισκέπτη μια απαράμιλλη εμπειρία που χαρακτηρίζεται από την ποιότητα, την καινοτομία και την υψηλή αισθητική».
Λίγα λόγια για τη Gruppo Cucine
Η ιστορία της Gruppo Cucine από το ξεκίνημα της το 2003, χαρακτηρίστηκε από τη δημιουργικότητα, την ευαισθησία και τη διορατικότητα του Κωνσταντίνου Λεβεντάκη. Στόχος του ήταν όχι μόνο η κατασκευή επίπλων κουζίνας, αλλά και η μεταμόρφωση της καθημερινότητας σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Σήμερα η εμπειρία της, μετρά 20 χρόνια, αλλά το όραμά της παραμένει το ίδιο. Έχει καθιερωθεί πλέον ως ηγέτιδα στην ελληνική αγορά, αφού διαθέτει μοναδικά, μοντέρνα και ποιοτικά ιταλικά έπιπλα κουζίνας και μια διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης με το αγοραστικό κοινό. Η αμέτρητες διακρίσεις πιστοποιούν ότι βασικός στόχος είναι η κορυφή και παροχή στο χρήστη τον πιο σύγχρονων και καινοτόμων λύσεων που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή του.
Λίγα λόγια για τη Miele
Η Miele, με έδρα το Gütersloh της Βεστφαλίας, είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής οικιακών συσκευών υψηλής ποιότητας στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών μαγειρικής, συσκευών ψησίματος και μαγειρέματος με ατμό, προϊόντων ψύξης, καφετιερών, πλυντηρίων πιάτων, πλυντηρίων ρούχων και προϊόντων περιποίησης δαπέδων. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της περιλαμβάνει επίσης στεγνωτήρια ρούχων για εμπορική χρήση, καθώς και πλυντήρια-απολυμαντήρια και αποστειρωτές για χρήση σε ιατρικές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1899 και διαθέτει οκτώ εργοστάσια παραγωγής στη Γερμανία, στην Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία, Κίνα, τη Ρουμανία και την Πολωνία, καθώς και δύο μονάδες παραγωγής που ανήκουν στην ιταλική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Steelco. Οι πωλήσεις κατά το οικονομικό έτος 2021 ανήλθαν σε 4,84 δισ. ευρώ. Η Miele εκπροσωπείται σε 100 χώρες μέσα από τις θυγατρικές της εταιρείες και τους εισαγωγείς της. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία, η διοίκηση της οποίας παραμένει στις οικογένειες Miele και Zinkann, απασχολεί περίπου 22.300 εργαζόμενους, εκ των οποίων περίπου 11.200 απασχολούνται στη Γερμανία.