Σε μία από τις πιο ξεχωριστές πίστες του κόσμου, στο Spa-Francorchamps του Βελγίου, ξεκινά και πάλι μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα η Formula 1 την προσεχή Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Η Alfa Romeo Racing,  έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτή την ιστορική πίστα αφού το 1950 στο πρώτο πρωτάθλημα της Formula 1, δύο μονοθέσια της Alfa Romeo  με τους Juan Manuel Fangio και Nino Farina, κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στον αγώνα. Το Spa-Francorchamps είναι ιδιαίτερα αγαπητό, τόσο στους θεατές, όσο και στους οδηγούς, ενώ η περίφημη στροφή Eau Rouge αποτελεί διαχρονικά το πλέον φημισμένο σημείο όπου δοκιμάζονται η απόδοση των μονοθεσίων, αλλά και το θάρρος των οδηγών.

Οι οδηγοί της Alfa Romeo Racing, Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi επιστρέφουν στη δράση μετά το σύντομο καλοκαιρινό διάλλειμα. Ο Räikkönen ταξίδεψε στην Ιταλία και στην Ισπανία με την οικογένεια του πριν επιστρέψουν στην Φινλανδία. Ανάμεσα στο ψάρεμα και τη χαλάρωση ο Kimi δεν κατάφερε να μείνει μακριά από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό παραδίδοντας μερικά μαθήματα go-karting στον γιο του Robin.

Ο Giovinazzi προτίμησε τη ζεστασιά της Μεσογείου για τις διακοπές του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατο του για να παραμείνει σε φόρμα.

Frédéric Vasseur – Capo del team Alfa Romeo Racing e CEO di Sauber Motorsport AG

«Η διακοπή ήταν πολύ σημαντική για όλα τα μέλη της ομάδας, αλλά τώρα θα πρέπει να εστιάσουμε και πάλι στους στόχους μας. Θέλουμε να διατηρήσουμε τη θετική μας πορεία και να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις καλύτερες ομάδες εκτός της πρώτης τριάδας.»

Kimi Räikkönen (vettura 7 – “Stelvio”)

«Θα ήθελα να είχαμε ακόμα περισσότερο χρόνο για διακοπές για να είμαι κοντά με την οικογένεια μου, παρ’ όλα αυτά ανυπομονώ να οδηγήσω και πάλι. Έμαθα ότι με αναφέρουν ως τον «Βασιλιά του Spa» γιατί έχω κερδίσει αρκετές φορές εδώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για εμένα. Πράγματι είναι η αγαπημένη μου πίστα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δουλέψαμε σκληρά για να πάρουμε ότι καλύτερο από το μονοθέσιο και να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις.»

Antonio Giovinazzi (vettura numero 99 – “Giulia”)

«Πέρασα πολύ όμορφο τις διακοπές μου στην Ιταλία και τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες. Ήμουν στη βάση της ομάδας στο Hinwil αυτή την εβδομάδα και προετοιμαστήκαμε για τον αγώνα στο Spa. Είχαμε ανοδική πορεία πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και έτσι ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο καλά και τώρα. Το Spa είναι μία καταπληκτική πίστα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ εκεί.»

 

Το Grand Prix του Spa-Francorchamps με τη γλώσσα των αριθμών:

Anno tenuto il 1Il Grand Prix στην πίστα του Spa: 1950

Αριθμός γύρων: 44

Μήκος γύρου: 7.004χλμ.

Συνολική απόσταση αγώνα: 308.052χλμ.

Ταχύτερος γύρος: 1:46.286 – Valtteri Bottas (2018)

Ultime notizie