Ανοδική πορεία και το 2018 με τζίρο 73,6 εκατ. ευρώ.
Με άνοδο κύκλου εργασιών έκλεισε και το 2018 για την Βarilla Hellas. Συγκεκριμένα, ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας και ανήλθε σε 73,6 εκατ. ευρώ από 72 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν οριακά κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 33,1 εκατ. ευρώ από 32,6 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ το 2017.
Οι σταθερές πωλήσεις ζυμαρικών Misko και Βarilla επιβεβαίωσαν τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της Barilla Hellas στην ελληνική αγορά ζυμαρικών, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Σπηλιόπουλο, να αναφέρει πριν από λίγη ώρα σε συνάντηση με δημοσιογράφους, πως το συνολικό μερίδιο της εταιρείας κυμαίνεται μεταξύ 38% κα 42% όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων και 40% με 45% όσον αφορά την αξία πωλήσεων. Επίσης, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως για το 2019 η εταιρεία προχωρά επενδύσεις τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση εξοπλισμού αλλά και την απόκτηση νέων μηχανημάτων, που αναμένονται αυτές τις ημέρες στο εργοστάσιο της Θήβας, για τη δημιουργία ειδικών συσκευασιών λογικής shelf ready packaging, που θα διευκολύνουν τους retailers, όσον αφορά τη διαχείριση και την τοποθέτηση των προϊόντων της Barilla στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως το ποσό των επενδύσεων για φέτος είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Σπηλιόπουλος, «έχουμε και άλλα πλάνα στα συρτάρια μας». Οι νέες αυτές επενδύσεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση του τετραετούς επενδυτικού πλάνου (2015-2018) της εταιρείας, που άγγιξε τα 8,4 εκατ. ευρώ και αφορούσε κατά κύριο λόγο την τεχνολογική αναβάθμιση του εργοστασίου στη Θήβα, που παράγει προϊόντα για διάφορες αγορές του ομίλου σε όλο τον κόσμο, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εγκατάστασης, που κατέγραψε μείωση της τάξης του 3,8% όσον αφορά τις εκπομπές CO2 και μείωση της τάξης του 5% στην κατανάλωση νερού.
Ακόμη, ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε και στα μεγέθη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που υπάγονται διοικητικά στην Barilla Hellas, όπου ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών πλησίασε τα 160 εκατ. ευρώ από 140 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 14%.

(Η εταιρεία Barilla Hellas είναι Μέλος Στήριξης του Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας)

 

Ultime notizie